Δημοσκόπηση: Το 60% των Ρώσων λέει “ναι” στη σωματική τιμωρία των παιδιών

«Με αφετηρία αυτό το ποσοστό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δύο στα τρία παιδιά υφίστανται σωματική τιμωρία και αρκετά συστηματικά», δήλωσε η Γκαριουνόβα.

kat j NPmR0RblyhQ unsplash

Το 60% των Ρώσων θεωρούν ότι η σωματική τιμωρία των παιδιών σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σωστή, ανακοίνωσε σήμερα η κοινωνιολόγος και γενική διευθύντρια του οργανισμού «Μιχαήλοφ και συνεργάτες», Λιουντμίλα Γκαριουνόβα, σε συνέντευξη Τύπου στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, κατά την οποία έγινε παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης με τίτλο «Διαπαιδαγώγηση και τιμωρία: η ματιά των γενιών», που πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της Ημέρας προστασίας των παιδιών.

«Περίπου το 60% των Ρώσων θεωρούν σωστή την σωματική τιμωρία των παιδιών σε ορισμένες καταστάσεις. Συνήθως, ανέφεραν φυσικά, διάφορες παραβατικές συμπεριφορές, τιμωρία για χρήση ναρκωτικών, κλοπή, αλκοολισμός. Όμως ακούστηκαν και άλλες περιπτώσεις «για αναίδεια, έλλειψη σεβασμού…Υπάρχουν μάλιστα και εκείνοι που θεωρούν σωστή την σωματική τιμωρία «όταν τα παιδιά δεν κάνουν τα μαθήματά τους», δήλωσε η Γκαριουνόβα.

Παράλληλα το 36% των Ρώσων θεωρούν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τιμωρούνται τα παιδιά. Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της παλαιάς γενιάς, επισήμαναν τις αρνητικές συνέπειες που απορρέουν από την σωματική τιμωρία των παιδιών, δηλώνοντας ότι γίνονται πιο επιθετικά και ξεσπούν στα μικρότερα αδέρφια τους.

Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους τιμωρούσαν συστηματικά στην παιδική τους ηλικία. «Με αφετηρία αυτό το ποσοστό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δύο στα τρία παιδιά υφίστανται σωματική τιμωρία και αρκετά συστηματικά. Μάλιστα, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αυτό συνέβαινε, περιοδικά ή συχνά», παρατήρησε η Γκοριουνόβα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Μιχαήλοφ και συνεργάτες» στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνιολογικής έρευνας, σε δείγμα 1.600 ατόμων ηλικίας 14 -55 ετών σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ομίλου εταιρειών «Μιχαήλοφ και συνεργάτες» Μαριάνα Μαξιμόφσκαγια, ο πιο σημαντικός στόχος διεξαγωγής τέτοιου είδους δημοσκοπήσεων πρέπει να είναι η επίσπευση της ψήφισης του νόμου για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό, να αντιλαμβάνονται με σαφήνεια οι άνθρωποι, πού θα πρέπει να αποταθούν εάν κάτι συμβαίνει στο σπίτι τους ή αν βλέπουν να γίνεται κάτι φοβερό σε άλλη οικογένεια. Θα ήταν, ασφαλώς, πολύ υγιές, εάν θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε ώστε αυτές οι διαδικασίες να διαμορφωθούν στην χώρα και στην συνείδηση όλων των Ρώσων».

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

ναυπηγεια

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

ΔΟΥΚΑΣ 1

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

Η δημοσιογράφος και ο δήμαρχος Αθηναίων «ανακοίνωσαν» την υποψηφιότητα του για την προεδρία των ΗΠΑ