Δημοσκόπηση: Το 60% των Ρώσων λέει “ναι” στη σωματική τιμωρία των παιδιών

«Με αφετηρία αυτό το ποσοστό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δύο στα τρία παιδιά υφίστανται σωματική τιμωρία και αρκετά συστηματικά», δήλωσε η Γκαριουνόβα.

Το 60% των Ρώσων θεωρούν ότι η σωματική τιμωρία των παιδιών σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σωστή, ανακοίνωσε σήμερα η κοινωνιολόγος και γενική διευθύντρια του οργανισμού «Μιχαήλοφ και συνεργάτες», Λιουντμίλα Γκαριουνόβα, σε συνέντευξη Τύπου στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, κατά την οποία έγινε παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης με τίτλο «Διαπαιδαγώγηση και τιμωρία: η ματιά των γενιών», που πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της Ημέρας προστασίας των παιδιών.

«Περίπου το 60% των Ρώσων θεωρούν σωστή την σωματική τιμωρία των παιδιών σε ορισμένες καταστάσεις. Συνήθως, ανέφεραν φυσικά, διάφορες παραβατικές συμπεριφορές, τιμωρία για χρήση ναρκωτικών, κλοπή, αλκοολισμός. Όμως ακούστηκαν και άλλες περιπτώσεις «για αναίδεια, έλλειψη σεβασμού…Υπάρχουν μάλιστα και εκείνοι που θεωρούν σωστή την σωματική τιμωρία «όταν τα παιδιά δεν κάνουν τα μαθήματά τους», δήλωσε η Γκαριουνόβα.

Παράλληλα το 36% των Ρώσων θεωρούν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τιμωρούνται τα παιδιά. Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της παλαιάς γενιάς, επισήμαναν τις αρνητικές συνέπειες που απορρέουν από την σωματική τιμωρία των παιδιών, δηλώνοντας ότι γίνονται πιο επιθετικά και ξεσπούν στα μικρότερα αδέρφια τους.

Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους τιμωρούσαν συστηματικά στην παιδική τους ηλικία. «Με αφετηρία αυτό το ποσοστό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δύο στα τρία παιδιά υφίστανται σωματική τιμωρία και αρκετά συστηματικά. Μάλιστα, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αυτό συνέβαινε, περιοδικά ή συχνά», παρατήρησε η Γκοριουνόβα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Μιχαήλοφ και συνεργάτες» στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνιολογικής έρευνας, σε δείγμα 1.600 ατόμων ηλικίας 14 -55 ετών σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ομίλου εταιρειών «Μιχαήλοφ και συνεργάτες» Μαριάνα Μαξιμόφσκαγια, ο πιο σημαντικός στόχος διεξαγωγής τέτοιου είδους δημοσκοπήσεων πρέπει να είναι η επίσπευση της ψήφισης του νόμου για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό, να αντιλαμβάνονται με σαφήνεια οι άνθρωποι, πού θα πρέπει να αποταθούν εάν κάτι συμβαίνει στο σπίτι τους ή αν βλέπουν να γίνεται κάτι φοβερό σε άλλη οικογένεια. Θα ήταν, ασφαλώς, πολύ υγιές, εάν θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε ώστε αυτές οι διαδικασίες να διαμορφωθούν στην χώρα και στην συνείδηση όλων των Ρώσων».

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Η απολογία του σύμφωνα με το συνήγορο του, ήταν «μια παραληρηματική απολογία» κατά την οποία…

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη…