Newsroom

Newsroom

Δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ αποδέχεται το υπουργείο Οικονομικών

Σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 φαίνεται πως παρουσιάζονται, με το υπουργείο Οικονομικών να υποχωρεί στις αρχικές εκτιμήσεις…

xardouvelis 24

Σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 φαίνεται πως παρουσιάζονται, με το υπουργείο Οικονομικών να υποχωρεί στις αρχικές εκτιμήσεις του για δημοσιονομικό κενό το 2015 που δεν ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ και να αποδέχεται πως αυτό αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια, νούμερο που προκύπτει και από τις εκτιμήσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το επιτελείο της κυβέρνησης δεν μπορεί πλέον να επιμείνει στην αρχική του θέση για δημοσιονομικό κενό που δεν ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα μπορεί να καλυφθεί χωρίς τη λήψη νέων μέτρων.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως οι εκπρόσωποι της τρόικας που μελετούν τον προϋπολογισμό εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την πορεία των εσόδων αλλά και των δαπανών, ζητώντας ουσιαστικά να ληφθούν από ελληνικής πλευράς «συγκεκριμένες δράσεις» για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Το οικονομικό επιτελείο πάντως, αναφέρει το ρεπορτάζ, επιμένει ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι καλύτερη του αναμενόμενου και ως εκ τούτου θα διαψευστούν οι φόβοι της τρόικας.