Newsroom

Newsroom

Δημόσιοι υπάλληλοι: Οι "άριστοι", οι "μετεξεταστέοι" και οι… "ενδιάμεσοι"

Μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.…

Μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Νέων», στο εξής μόνο το 25% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης θα μπορεί να αξιολογείται με τη μέγιστη βαθμολογία «άριστα», ενώ το 15% των υπαλλήλων θα πρέπει να μένουν «μετεξεταστέοι», και το υπόλοιπο 60% θα παίρνει μία «ενδιάμεση» βαθμολογία.

Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει, το 15% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης που θα βαθμολογείται με την κατώτερη βαθμολογία θα θέτει άμεσα… υποψηφιότητα για ένταξη σε πρόγραμμα κινητικότητας/διαθεσιμότητας, ή ακόμα και για απομάκρυνση από το Δημόσιο.

Τώρα, το πώς θα γίνει κάθε υπηρεσία του Δημοσίου να έχει ακριβώς τα ίδια ποσοστά «αριστούχων» και «μετεξεταστέων» και πόσο δίκαιο ή αξιοκρατικό είναι αυτό, μπορεί να το κρίνει ο καθένας…