Δημοσιογράφος του Star αδειάζει την κυβέρνηση για τους εντατικούς ελέγχους ενόψει Χριστουγέννων

Τους σαρωτικούς ελέγχους από την ΕΛΑΣ, ενόψει Χριστουγέννων-σύμφωνα με τα νέα μέτρα- με εντολή που έδωσε ο  Τάκης Θεοδωρικάκος, αποδόμησε  ο δημοσιογράφος του star

Το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι γενικοί διευθυντές Αστυνομίας, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και διαρκείς παντού. Σημειώνεται ότι 10.000 αστυνομικοί είναι ήδη στους δρόμους κάθε μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων, ωστόσο το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κορυφώνονται οι έλεγχοι, με έμφαση τα κέντρα διασκέδασης, αλλά και τις πύλες εξόδου (ΚΤΕΛ, Αεροδρόμια, Λιμάνια)

Σύμφωνα με εντολές που έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο στο αν τηρούνται οι κανόνες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, όσο και για τη χρήση μάσκας.

Το πρώτο τεστ για το κύμα των ελέγχων, πάντως, θα γίνει σήμερα στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να μην πλησιάσει και να μην περάσει κανείς χωρίς μάσκα και να ελεγχθούν όλοι οι φίλαθλοι αν έχουν κάνει τεστ για Covid-19. Μόνο που σε αυτή την φάση ξέχασε να δώσει εντολή ο υπουργός οι έλεγχοι να γίνουν και στα ΚΤΕΛ , καθώς ήταν αυξημένη η κίνηση σήμερα ενόψει τριημέρου των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα  ο  δημοσιογράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας , που βρέθηκε στα ΚΤΕΛ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ενόψει και της εξόδου των πολιτών για τις γιορτές των Χριστουγέννων,  στην ερώτηση του παρουσιαστή αν τηρούνται τα μέτρα και οι έλεγχοι, ο δημοσιογράφος με χαρακτηριστική άνεση δεν δίστασε να πει: «Οι έλεγχοι έγιναν πιο εντατικοί όταν εμφανίστηκαν  οι κάμερες». Μάλιστα ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι θα κάτσει όλο το βράδυ για να ελέγξει αν θα τηρηθούν σωστά οι έλεγχοι…

 

 

Και όλα αυτά  ειπώθηκαν από το Star και όχι από άλλο ενημερωτικό  μέσο…. που ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση