Δημοσιογράφος του BBC «ξεγυμνώνει» τον Θεοχάρη και το twitter κάνει πάρτι

Η περιπέτεια του υπουργού Τουρισμού στο Λονδίνο σχολιάστηκε έντονα στο ελληνικό twitter

Δύσκολες ήταν οι ώρες παραμονής του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στο Λονδίνο, ο οποίος πίστεψε ότι θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες ερωτήσεις του δημοσιογράφου του BBC Stephen Sackur σχετικά με το άνοιγμα ελληνικού τουρισμού. 

Με πρόθεση να «ανατρέψει» την απόφαση του Λονδίνου να τεθεί η Ελλάδα εκτός των χωρών της πράσινης λίστας προς τις οποίες επιτρέπεται ο τουρισμός χωρίς καραντίνα, ο υπουργός Τουρισμού κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από «δύσκολες» ερωτήσεις, από αυτές δηλαδή που δεν έχει συνηθίσει να δέχεται ένας «γαλάζιος» υπουργός στην Ελλάδα του 2021.

Ο δημοσιογράφος του BBC Stephen Sackur αποδόμησε ένα προς ένα τα επιχειρήματα και το αφήγημα περί επιτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Συνηθισμένος από την ιδιαίτερα υποστηρικτική στάση της πλειοψηφίας των ελληνικών ΜΜΕ σε κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Θεοχάρης στάθηκε αμήχανος μπροστά στις στοιχειοθετημένες ερωτήσεις του δημοσιογράφου του BBC.

Ο βρετανός δημοσιογράφος δεν «χαρίστηκε» στον Χάρη Θεοχάρη, κάνοντάς του ερωτήσεις σχετικά με την πορεία του τρίτου κύματος κορονοϊού στην Ελλάδα, για τα κρούσματα που ναι μεν βρίσκονται σε κάμψη αλλά το σύστημα υγείας παραμένει υπό πίεση, για τους πιο αργούς ρυθμούς σε εμβολιασμούς από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ε.Ε. παραθέτοντας μάλιστα στοιχεία τα οποία δε θα μπορούσε ο υπουργός να αμφισβητήσει.

Με τη συζήτηση να συνεχίζει στο ίδιο κλίμα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Καλύμνου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλος ο κόσμος τα διαβάζει και νομίζω πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα», αλλά και την υπενθύμιση ότι η 14η Μαϊου ίσως είναι μια ατυχής ημερομηνία αφού και από τις ΗΠΑ – το State Department – τοποθέτησε την Ελλάδα στο κόκκινο (στο επίπεδο 4) που σημαίνει «μην ταξιδέψετε», με τις απαντήσεις του υπουργού να μην πείθουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ρωτήσει τον υπουργό ακόμα και το αν η κυβέρνησή του «βάζει την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία».

Το twitter όπως ήταν αναμενόμενο δεν άφησε ασχολίαστη την τροπή που πήρε η συνέντευξη Θεοχάρη στο BBC, με το hashtag #Θεοχαρης να «τρεντάρει» πρώτο στο ελληνικό internet:

 

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…