Δημοσιογράφος της ΕΡΤ σε Χατζηδάκη: Δεν ενδίδω σε απόπειρες άσκησης ψυχολογικής πίεσης

Η Φωτεινή Λαμπρίδη απάντησε στην ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη που τη χαρακτηρίζει «αμετανόητη».

52717092 10205770814866467 9078406217621045248 n

Νέος πόλεμος μεταξύ της ΝΔ και δημοσιογράφων άνοιξε χθες, με αφορμή την προσπάθεια της ΝΔ να χρησιμοποιήσει σε προεκλογικό βίντεο εικόνες από τη συνάντησή του με καλλιτέχνες.

Η συνάντηση είχε γίνει στο πλαίσιο των συζητήσεων εκπροσώπων των καλλιτεχνών με πολιτικούς αρχηγούς, αναφορικά με τα πνευματικά τους δικαιώματα και την μετά-ΑΕΠΙ εποχή, ωστόσο πολλοί καλλιτέχνες αντέδρασαν όταν πλάνα αυτής της συνάντησης χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί ένα προεκλογικό σποτ.

Ωστόσο, το «επεισόδιο» έχει και συνέχεια, καθώς στη χθεσινή εκπομπή Άλλη Διάσταση της ΕΡΤ, η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη ρώτησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, για το θέμα χρησιμοποιώντας τη λέξη «ατόπημα» για την ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Κωστή Χατζηδάκη να αντιδρά έντονα.

«Παίρνετε θέση εσείς; Ποια ατοπήματα έγιναν; Εσείς είστε δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Μιλάτε για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και παίρνετε θέση και λέτε ότι έχει κάνει ένα ατόπημα. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πέρα από τον θεσμικό του ρόλο έχει και μια διαδρομή. Δεν έχει ανάγκη να δείξει δύο καλλιτέχνες για να πάρει ψήφους. Είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις», είπε συγκεκριμένα.

Μάλιστα επανήλθε μέσω Twitter σήμερα στο θέμα, γράφοντας πως «Μερικοί στην ΕΡΤ είναι αμετανόητοι! Δεν ξέρουν να κρατούν στοιχειωδώς τη θέση τους απέναντι στη ΝΔ».

Από την πλευρά της η Φωτεινή Λαμπρίδη, σε απάντησή της μέσω Facebook τόνισε: 

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται τον ρόλο του δημοσιογράφου στη δημόσια τηλεόραση προφανώς ως έναν ρόλο – γλάστρα που θα δίνει απλώς πάσα σε κάθε πολιτικό για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του χωρίς να απευθύνει τις δύσκολες ερωτήσεις εκ μέρους της κοινωνίας. Διαμαρτυρήθηκε στον αέρα κι έπειτα με εγκάλεσε στο twitter επειδή χρησιμοποίησα τη λέξη «ατόπημα» για το βίντεο του Κ. Μητσοτάκη με τους δημιουργούς το οποίο δημοσιεύθηκε χωρίς την έγκρισή τους με δηλώσεις του που ενόχλησαν.

Επικαλέστηκα τις δηλώσεις των ίδιων των δημιουργών και η λέξη ατόπημα ήταν ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει καθώς οι ίδιοι μίλησαν για εκμετάλλευση από την πλευρά του αρχηγού της ΝΔ (Ο τίτλος ήταν «Όχι στην προεκλογική εκμετάλλευση των δημιουργών»). Ανάμεσά τους και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και σπουδαίος συνθέτης κος Ξαρχάκος που κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κατεβάσει το βίντεο λέγοντάς που πως οι δημιουργοί δεν είναι επαίτες.

Οι δημοσιογράφοι της Άλλης Διάστασης μεταφέρουμε τα ερωτήματα που καίνε την κοινωνία σε όλους τους εκπροσώπους. Το ίδιο κάνουμε στις συνεντεύξεις μας με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους των κομμάτων. 

Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου πιστή στις αρχές της δημοσιογραφίας χωρίς να ενδίδω στις απόπειρες άσκησης ψυχολογικής πίεσης (το λέω κομψά)».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…