Δημοσιογραφία τύπου iefimerida: H Mπέτυ Μπαζιάνα στο στόχαστρο της γνωστής ιστοσελίδας των fake news

Η προσφιλής και αγαπημένη συνήθεια του iefimerida και του ιδιοκτήτη του Χρήστου Ράπτη στα fake news δε λέει να σταματήσει. Αυτή τη φορά ωστόσο η διασπορά ψευδών ειδήσεων έφτασε σε άλλο επίπεδο, με ένα ανυπόστατο δημοσίευμα που ακόμα και οι τελευταίες σελίδες κοσμικών εφημερίδων θα ζήλευαν. 

NewsRoom 27/03/2019 | 19:11

Διεκδικώντας ακόμα ένα βραβείο Πούλιτζερ, στο iefimerida αποφάσισαν να ασχοληθούν και με το κοινωνικό ρεπορτάζ. Η είδηση λοιπόν που θα διαβάσει κάποιος στην ιστοσελίδα είναι ότι το βράδυ της Τρίτης η σύντροφος του πρωθυπουργού αποφάσισε να παραβρεθεί σε εκδήλωση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα την αρχιτεκτονική. 

Για να στοιχειοθετηθεί πλήρως το «έγκυρο» ρεπορτάζ, συνοδεύτηκε από φωτογραφίες της Μπέτυς Μπαζιάνα, από την «συγκεκριμένη εκδήλωση». Μάλιστα, μαθαίνουμε πολλές λεπτομέρειες για τις στυλιστικές επιλογές της, ενώ οι αδαείς έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το τί είναι το «μπλε camisole» το οποίο επέλεξε αλλά και πότε άλλοτε το έχει ξαναφορέσει. 

Ωστόσο, στην ερευνητική κοσμική δημοσιογραφία του iefimerida ξέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια. Οι εικόνες της οποίες επικαλείται και οι οποίες αποτελούν το αντικείμενο της ενδυματολογικής ανάλυσης δεν προέρχονται από την τελικά φανταστική αυτή έξοδο, αλλά από την παρουσία της Μπέτυς Μπαζιάνα στις ομιλίες του Έβο Μοράλες και του Αλέξη Τσίπρα στις 14 Μαρτίου, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό δημοσίευμα:

 

Παρακάτω οι εικόνες από την εκδήλωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τις ομιλίες του Έβο Μοράλες και του Αλέξη Τσίπρα: