Newsroom

Newsroom

Το δημόσιο χαρίζει στη Siemens και η εταιρία αυξάνει τα κέρδη της

Κατά 20% αυξήθηκαν τα κέρδη της μητρικής εταιρίας Siemens, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα ειδικοί…

Κατά 20% αυξήθηκαν τα κέρδη της μητρικής εταιρίας Siemens, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα ειδικοί αναλυτές χαρακτήρισαν τα κέρδη αυτά ως εντυπωσιακά. Και πώς να μην είναι άλλωστε.

Η γερμανική εταιρία γλίτωσε περί τα 2 δισ. ευρώ από τη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με το ελληνικό δημόσιο. Πρόστιμα, ποινικές ρήτρες για έργο που είχε αναλάβει και δεν εκπλήρωσε, δεν καταβλήθηκαν ποτέ από τη γερμανική εταιρία. Το ελληνικό συμφώνησε να χαριστούν και τα βάρη να φορτωθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Επίσης, ουδέποτε η εταιρία κατέβαλε πρόστιμα για την ατελείωτη διαδρομή μιζών σε έλληνες αξιωματούχους. Πολιτικά πρόσωπα και μη, που με τις αποφάσεις τους διευκόλυναν την εταιρία. Αντίθετα με ότι συνέβη στις ΗΠΑ που αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για τα περιβόητα μαύρα ταμεία. Όπως άλλωστε συνέβη και στην Αργεντινή όπου η εταιρία κλήθηκε να καταβάλει 220 εκατ. ευρώ ως πρόστιμο

Η υπόθεση Siemens, όμως δεν σταματά εδώ. Στο προηγούμενο τεύχος το Hot Doc αποκάλυψε και την εμπλοκή που είχε στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Χρήματα διοχετεύτηκαν σε διάφορα πρόσωπα κάτω από το τραπέζι για την αγορά των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μέσω του δικτύου που είχε στήσει η εταιρία.