Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η επικήρυξη εκατομμυρίων για Μαζιώτη, Ξηρό και Ρούπα

cover
NewsRoom 30/01/2014 | 15:31

Το πε και το κανε τελικά η κυβέρνηση. Δημοσιεύτηκε σε  σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Β/ Αρ.Φύλλου 157/ 29.1.2014)  η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης για την επικήρυξη των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικολάου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Την ώρα δηλαδή που έλληνες συμπολίτες κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε και να ζεσταθούν η κυβέρνηση προτιμά να σκορπίσει εκατομμύρια ευρώ για να συλλάβει ξανά τους καταζητούμενους.

 «Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται εφάπαξ δαπάνη ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ (4.000.000,00 €), σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Π/Υ εξόδων Ε.Φ. 43−110 «Ελληνική Αστυνομία» ΚΑΕ 0896», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό ΦΕΚ.

Την ίδια ώρα οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 10 άτομα τα οποία έχουν κριθεί ύποπτα. Μέχρι στιγμής βέβαια, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και ο Νίκος Δένδιας αρνείται να τοποθετηθεί επί των καίριων ερωτημάτων που αφορούν στην... επιλεκτική επικήρυξη, μετά και την ανοιχτή επιστολή του αδερφού του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια...