Δημοσίευμα κόλαφος της «Le Soir» για την δίωξη Βαξεβάνη

Η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir» κάνει αναφορά για την δίωξη Βαξεβάνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εκθέτει την χώρα διεθνώς.

NewsRoom 02/04/2022 | 10:54

Συνεχίζεται το ράπισμα διεθνών μέσων ενημέρωσης προς την κυβέρνηση της ΝΔ αναφορικά με τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, καθώς μετά την πρόσφατη έκθεση των Διεθνών Δημοσιογραφικών Οργανώσεων με την οποία καταγγέλλουν την υποβάθμιση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα, και η αλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir» κάνει αναφορά για την δίωξη Βαξεβάνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εκθέτει την χώρα διεθνώς. Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα της η Le Soir αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος βρίσκεται  υπό σοβαρή πίεση, από την επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία το 2019, και ότι η ελευθερία του Τύπου έχει «επιδεινωθεί σημαντικά».

Μάλιστα τη Le Soir κάνει αναφορά ότι ο Κώστας Βαξεβάνης  έχει γίνει αναμφίβολα ο πιο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος εκτός των συνόρων της χώρας. Η έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα ΜΜΕ και την Ελευθερία του Τύπου (ECPMF) του δίνει  κεντρική θέση. Γιατί ; Ο λόγος είναι ότι «οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα συνεχίζουν επίσης να αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις που σχετίζονται με τη δουλειά τους, με τον  Κώστα Βαξεβάνη να έχει γίνει  το έμβλημα αυτής της κατάστασης. Είναι ένας από τους δημοσιογράφους με τις περισσότερες επιθέσεις στη χώρα».