Δήμος Αθηναίων: Πού ψήφισαν τελικά Δούκας και Ζαχαριάδης;

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων!

δουκας ζαχαριαδης

«Τo εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» σημειώνεται σε σειρά δημοσιευμάτων, όμως, σε κανένα εξ αυτών δεν διευκρινίζεται -ως είθισται- ο τόπος και το σχολείο.

Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, δεν πρόκειται για μια απλή παράλειψη. Διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων!

Πώς γίνεται αυτό; Έχουμε την απάντηση. Η υποψηφιότητα του Χ. Δούκα για τη δημαρχία της Αθήνας «κλείδωσε» τέλη Ιουλίου και ο ίδιος τότε ήταν δημότης Γλυφάδας. Μπορούσε να κάνει αίτηση μεταδημότευσης; Φυσικά. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος.

Κατά την εγκύκλιο 849/3.8.2023 του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι μεταδημότευσαν μετά τις 30 Ιουνίου λόγω υποψηφιότητα, έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι, αλλά δεν μπορούν να ψηφίσουν.

Αναλυτικά όσα αναγράφονται στην εγκύκλιο:

«Η αίτηση για τη μεταδημότευση πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι την 30η Αυγούστου 2023, μία μέρα δηλ. πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής κατάθεσης των συνδυασμών στην Πύλη υποψηφιοτήτων. Σε όσες, όμως, περιπτώσεις η διαδικασία της μεταδημότευσης περαιωθεί μετά την 30η Ιουνίου 2023 -τελευταία ημέρα της Γ’ αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων βάσει των οποίων θα διενεργηθούν οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και στους οποίους θα έχουν περιληφθεί όλες οι μεταβολές, συμπεριλαμβανομένων των μεταδημοτεύσεων, που έγιναν μέχρι την ημερομηνία αυτή-, ο υποψήφιος δεν θα μπορεί να ψηφίσει στο δήμο όπου θέτει υποψηφιότητα, αλλά στον δήμο όπου ήταν δημότης μέχρι και την 30η Ιουνίου 2023».

«Πώς ψήφισε εκεί ο Ζαχαριάδης;»

Από την άλλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης ψήφισε το πρωί της Κυριακής στο Δ’ Δημοτικό Σχολείο του Νέου Κόσμου, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς.

Αυτοδιοικητικές πηγές σχολίασαν πως ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει κάνει χρήση της ίδιας πρόβλεψης που ενεργοποίησε ο Χ. Δούκας, καθόσον μέχρι να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του (αρχές Αυγούστου) ανήκε σε δήμο των Βορείων Προαστίων.

Μάλιστα, εξέφρασαν την απορία τους για το πώς κατόρθωσε να ψηφίσει στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα του Νέου Κόσμου.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…