Δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ ζητεί η ΓΕΝΟΠ

cover
NewsRoom 11/03/2014 | 19:17

Να γίνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ ζητεί η ΓΕΝΟΠ. Το νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε χθες σεδιαβούλευση έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις.  Και αυτό διότι προβλέπει  τη μεταφορά μονάδων ηλεκτροπαραγωγής καθώς και μέρους (30 %) των πελατών της ΔΕΗ στη νέα εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της Η ΓΕΝΟΠ θέτει σειρά ερωτημάτων για το νομοσχέδιο. Όπως για παράδειγμα με ποια κριτήρια θα γίνει η υποχρεωτική μεταγραφή πελατών της ΔΕΗ στην νέα ιδιωτική εταιρεία, πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, με ποιες εγγυήσεις η νέα εταιρεία θα αναλάβει αντίστοιχο ποσοστό 30% από το συνολικό χρέος της ΔΕΗ καθώς και σε ποιο ύψος έχει αποτιμηθεί η ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στις μονάδες και τα δίκτυα της ΔΕΗ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης.

«Μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να πουλάει επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας ή κοινής ωφέλειας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού;» διερωτάται η ΓΕΝΟΠ και τονίζει ότι είναι θέμα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας τόσο σημαντικές  αποφάσεις να τις παίρνει ο ιδιοκτήτης και όχι μία συγκυβέρνηση.

 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.