Δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ ζητεί η ΓΕΝΟΠ

Να γίνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ ζητεί η ΓΕΝΟΠ. Το νομοσχέδιο το…

dei 11

Να γίνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ ζητεί η ΓΕΝΟΠ. Το νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε χθες σεδιαβούλευση έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις.  Και αυτό διότι προβλέπει  τη μεταφορά μονάδων ηλεκτροπαραγωγής καθώς και μέρους (30 %) των πελατών της ΔΕΗ στη νέα εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της Η ΓΕΝΟΠ θέτει σειρά ερωτημάτων για το νομοσχέδιο. Όπως για παράδειγμα με ποια κριτήρια θα γίνει η υποχρεωτική μεταγραφή πελατών της ΔΕΗ στην νέα ιδιωτική εταιρεία, πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, με ποιες εγγυήσεις η νέα εταιρεία θα αναλάβει αντίστοιχο ποσοστό 30% από το συνολικό χρέος της ΔΕΗ καθώς και σε ποιο ύψος έχει αποτιμηθεί η ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στις μονάδες και τα δίκτυα της ΔΕΗ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης.

«Μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να πουλάει επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας ή κοινής ωφέλειας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού;» διερωτάται η ΓΕΝΟΠ και τονίζει ότι είναι θέμα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας τόσο σημαντικές  αποφάσεις να τις παίρνει ο ιδιοκτήτης και όχι μία συγκυβέρνηση.

 

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας