Το δημοψήφισμα για το νερό πέτυχε, η κυβέρνηση χάνει παντού

Η συμμαχία «Δικαίωμα στο Νερό» καταδικάζει την παρεμπόδιση του δημοψηφίσματος για το νερό από την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμα κι έτσι,…

nero 4

Η συμμαχία «Δικαίωμα στο Νερό» καταδικάζει την παρεμπόδιση του δημοψηφίσματος για το νερό από την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, η διεξαγωγή του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του «Δικαίωμα στο Νερό»:

«Χθες η ελληνική κυβέρνηση, μέσω διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ.Μιχελάκη, ανακήρυξε “παράνομο” το αυτό-οργανωμένο δημοψήφισμα απειλώντας παράλληλα τους διοργανωτές με συλλήψεις “για παρακώλυση εκλογικής διαδικασίας”.

Οι εθελοντές που βρίσκονται πίσω από το δημοψήφισμα, το οποίο ανακοινώθηκε σε μια δημόσια συνάντηση του τοπικού κινήματος SOSτε το Νερό ενόσω διεξαγόταν η ακρόαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών “Δικαίωμα στο Νερό” ( right2water ) στις 17 Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν πάραυτα ρισκάροντας σύλληψη από την αστυνομία. Οι 11 τοπικοί δήμαρχοι της μητροπολιτικής περιοχής στηρίζουν  το δημοψήφισμα και καταδίκασαν σε ισχυρούς τόνους την στάση της κυβέρνησης. Αυτή η στάση είναι μια κηλίδα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αρέσκεται να θυμίζει ότι είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας.

Το δημοψήφισμα ζητάει από τον λαό της Θεσσαλονίκης εάν θέλουν η τοπική εταιρεία ΕΥΑΘ να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών δηλώνει την στήριξή της στο δημοψήφισμα της Θεσσαλονίκης και καταδικάζει τις απόπειρες της Ελληνικής κυβέρνησης να καταπατήσει το βασικό δικαίωμα του λαού να αποφασίσει για το μέλλον ενός των πιο βασικών ανθρωπίνων αναγκών, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Μια διεθνής αποστολή τριάντα ατόμων, πολλοί εκ των οποίων από τις συνιστώσες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Δημοσίων Υπηρεσιών, βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το δημοψήφισμα».

Αμετανόητος ο Καραμανλής για Τέμπη: Συνεχίζει να επαινεί τον εαυτό του για την παραίτηση

5820786

Αμετανόητος ο Καραμανλής για Τέμπη: Συνεχίζει να επαινεί τον εαυτό του για την παραίτηση

Ο Κώστας Καραμανλής σε δήλωση του αναφέρει ότι «Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση…