Newsroom

Newsroom

Δημοπρατούνται οι προκηρύξεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία

Σε δημοπρασία βγαίνουν στις 29 Μαρτίου στο Μιλάνο 17 προκηρύξεις της ιταλικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες», με τιμή εκκίνησης τα…

Σε δημοπρασία βγαίνουν στις 29 Μαρτίου στο Μιλάνο 17 προκηρύξεις της ιταλικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες», με τιμή εκκίνησης τα 1.700 ευρώ. Οι προκηρύξεις είχαν γραφτεί και διανεμηθεί μεταξύ του 1974 και του 1978, εκ των οποίων μερικές αναφέρονται στην απαγωγή και το φόνο του πρώην ηγέτη της Χριστιανοδημοκρατίας Άλντο Μόρο.
Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, ήταν μια ένοπλη ακροαριστερή ιταλική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1973 από τον κοινωνιολόγο Ρενάτο Κούρτσο, τη Μάρα (Μαργκερίτα) Καγκόλ και τον Αλμπέρτο Φραντσεσκίνι. Η ιδεολογία των Ερυθρών Ταξιαρχιών βασίστηκε στη ριζοσπαστικοποίηση των ακροαριστερών οργανώσεων μετά το Μάη του ’68 και τις συγκρούσεις του 1969 μεταξύ της αστυνομίας και των εργατών των βιομηχανιών του Τορίνο και του Μιλάνου που ζητούσαν πιο ευνοϊκούς όρους για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους. Οι επιχειρήσεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών, στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 55 άτομα σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 1974 ως το 1988.
Οι υπεύθυνοι του οίκου Bolaffi, μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία, γνωστοποίησαν ότι τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα βρέθηκαν από έναν ιδιώτη τυχαία ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρτιά που προορίζονταν για πολτοποίηση.