Δημοπρατήθηκε έναντι 29.000 ευρώ το iPad του Πάπα Φραγκίσκου

Συνολικά 29.000 ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία το

papas ipad

Συνολικά 29.000 ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία το iPad του Πάπα Φραγκίσκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Castells στο Μοντεβιδέο, ο οποίος ανέλαβε τη δημοπρασία, η συσκευή πωλήθηκε σε έναν Αργεντινό επιχειρηματία έναντι 30.500 δολαρίων (περίπου 29.000 ευρώ).

Η προσφορά που κέρδισε υποβλήθηκε τηλεφωνικά ενώ η όλη διαδικασία κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά.

«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό», είπε ο Αργεντινός Πάπας στον Ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους, παραδίδοντάς του το iPad.

Ο Εμίλιους με τη σειρά του δώρισε την ταμπλέτα σε ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται περίπου 370 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν ότι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή αυτή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie’s και Sotheby’s, αποφάσισαν τελικά να τη διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκου, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» (Su Santidad Francisco – Servizio Internet Vaticano – marzo 2013) και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του Πάπα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος επικρίνει συχνά την «ορθοδοξία» των αγορών διότι εντείνει τις ανισότητες, δωρίζει ένα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο.

Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson η οποία του είχε δωριστεί συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

 

papas 22
 

Πληροφορίες: ΑΠΕ

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…