Σε δημοπρασία σπάνια αντικείμενα της Μέριλιν, του Χίτλερ και του Τσώρτσιλ

Mια συλλογή από σπάνια αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο συλλέκτης David Gainsborough…

churchil

Mια συλλογή από σπάνια αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο συλλέκτης David Gainsborough Roberts έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του συλλέγοντας διάφορα πράγματα με ιδιαίτερη ιστορική ή καλλιτεχνική σημασία, από… σουτιέν της Μέριλιν Μονρόε έως έργα ζωγραφικής του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

“Έχω τη συλλογή στην κατοχή μου για πάρα πολλά χρόνια. Είμαι 70 χρονών και δεν απέκτησα ποτέ τη δική μου οικογένεια. Σκέφτηκα ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να τα πουλήσω”. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016, τη χρονιά που η Μέριλιν Μονρόε θα γινόταν 90 χρονών και έχει εκτιμηθεί ότι πολλά δικά της αντικείμενα θα αποκτήσουν τεράστια αξία εξαιτίας αυτού του συμβολισμού. 

Παρ’ όλα αυτά, πολλά πράγματα που υπογράφονται από τον Αδόλφο Χίτλερ και ανήκαν στην οικογένεια του, όπως και άλλα αντικείμενα της ναζιστικής περιόδου, είναι πιο δύσκολο να πωληθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο συλλέκτης, δεν είναι φασίστας, ωστόσο τον γοήτευσε εκείνη η περίοδος ακριβώς επειδή ήταν πάρα πολύ σκοτεινή και φορτισμένη ιστορικά. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Πηγή: bbc

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…