Δημόπουλος « Θα δούμε αύξηση θανάτων μέσα στις επόμενες μέρες»

Δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη του Πρύτανη ΕΚΠΑ, Θάνου Δημόπουλου αναφορικά με το τέταρτο κύμα πανδημίας, ιδιαίτερα, στη Βόρεια Ελλάδα   

5175984 0 1

Όλα δείχνουν πως  το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι ανεξέλεγκτο ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου είναι εκείνη που σηκώνει το βαρύ φορτίο του κορονοϊού. 

Ο Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, σχολίασε πως ο κορονοϊός «σαρώνει» σε περιοχές όπου σημειώνεται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και υπογράμμισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Προφανώς η μόνη λύση που έχουμε για τη διαχείριση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Βλέπουμε πως σε όποιες περιφέρειες της Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, έχουμε υψηλό αριθμό νοσηλειών. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε.

Ο FDA έδωσε το «πράσινο» φως  για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος, αναμένεται από το CDC να εγκρίνει την εισήγηση του FDA προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη αυτή η απόφαση θα πρέπει να περάσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να παρθεί η σχετική απόφαση.

Ο κ. Δημόπουλος σχολίασε και την εκτόξευση των θανάτων λόγω κορωνοϊού.

«Όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων».

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Πως θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στοους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται», κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

 

Βόρεια Μακεδονία: «Συνθηκολόγησε» η νέα κυβέρνηση – Ορκίστηκε στο συνταγματικό όνομα της χώρας

AP24175780245342

Βόρεια Μακεδονία: «Συνθηκολόγησε» η νέα κυβέρνηση – Ορκίστηκε στο συνταγματικό όνομα της χώρας

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι χαρακτήρισε ως επαίσχυντο τον προσδιορισμό "Βόρεια" και δεσμεύθηκε να "διορθώσει αυτήν την…