Δημόπουλος: Με 2.000 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα χαλάρωσης

Διόλου καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος για την πορεία του ιού στη χώρα και την μερική άρση των περιορισμών.

NewsRoom 07/03/2021 | 10:55

«Με 2.000 κρούσματα την ημέρα και το σύστημα Υγείας στα όριά του δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα χαλάρωσης».

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Mega, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τρέχουσα κατάσταση.

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντάς τις τον κύριο λόγο για το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Jεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να μαρτυρούν ότι τα εμβόλια έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα στις μεταλλάξεις της πανδημίας.

«Οι νέες μεταλλάξεις συνδυάζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που εξηγεί το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα και αλλού. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα σαφή δεδομένα για μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων» .

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να «δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός λόγω των μεταλλάξεων» και υπογράμμισε πως «ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχίσει, πάει με καλούς ρυθμούς και είναι μονόδρομος ο ταχύς εμβολιασμός μεγάλου αριθμού του πληθυσμού».