ΔΠ

Δημήτρης Πουλικάκος

Δημήτρης Πουλικάκος στο Docville για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Είμαστε στο «ψόφα και μην βγάζεις άχνα»

«Το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως εμπόρευμα διότι χωρίς νερό πεθαίνεις. Βεβαίως και χωρίς τροφή πεθαίνεις. Ομως το νερό είναι κόκκινη γραμμή. Δεν γίνεται τα πάντα να είναι προς εκμετάλλευση».

πουλικακος

Φτάνουμε πλέον στο σημείο να λέμε στην κυριολεξία «το νερό νεράκι». Για τα σπίτια μας λέγανε ότι θα τα έπαιρναν οι κομμουνιστές και τελικά μας τα παίρνουν οι δήθεν φιλελεύθεροι. Τώρα μας παίρνουν και το τελευταίο καταφύγιο, το νερό, από το οποίο προερχόμαστε κιόλας. Ολο αυτό δεν έρχεται ξαφνικά. Αποτελεί συνέχεια στο πλάνο που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια. Αυτό που ορίζει ότι αν είσαι διατεθειμένος να τραβήξεις κουπί στη γαλέρα, σου λένε «περάστε», ενώ αν δεν είσαι, «ψόφα και μην βγάζεις άχνα». Θυμάμαι εδώ και χρόνια τον CEO της Nestlé να λέει ότι το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Ας προσέχαμε.

Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τη ζωή μας. Ή μάλλον καταλαβαίνουμε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ο καθένας διότι είμαστε και ανοργάνωτοι ως πολίτες. Μας έφαγε το Βυζάντιο και ήρθε μετά κι έβαλε τη σφραγίδα της η Τουρκοκρατία. Τα πάντα λειτουργούν με το μπαξίσι, οι μίζες πέφτουν σαν τούβλα. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε κάποια κινητοποίηση από τον κόσμο. Χρειάστηκε να σκοτωθούν με εγκληματικό τρόπο εν είδει δυστυχήματος νέοι άνθρωποι για να πούμε «φτάνει, μέχρι εδώ». Το «επιτελικό κράτος» όμως αντεπιτίθεται, όπως στα «Star Wars» αντεπιτίθεται η αυτοκρατορία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις, στα κανάλια είναι. Πότε προλαβαίνουν και φροντίζουν για την ασφάλεια των τρένων, των αεροπλάνων, των δρόμων, κανείς δεν ξέρει. Επικοινωνιακά πάντως τα πάνε καλά και όπως συνηθίζω να λέω είναι καλοί μαθητές του Γκέμπελς και μερικοί είναι και ομοϊδεάτες του. Μιλάω γι’ αυτά τα παιδιά του Καρατζαφίρερ που είναι σπαρμένα και στην πολιτική και στα ΜΜΕ. Είναι θρασύτατοι αλλά γενικά είναι πολύ απογοητευτικό το γενικότερο επίπεδο.

Αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια. Αυτό για έναν άνθρωπο που δεν έχει λεφτά ισούται με θάνατο. Κι εδώ έρχεται το «ψόφα και μη βγάζεις άχνα». Το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως εμπόρευμα διότι χωρίς νερό πεθαίνεις. Βεβαίως και χωρίς τροφή πεθαίνεις. Ομως το νερό είναι κόκκινη γραμμή. Δεν γίνεται τα πάντα να είναι προς εκμετάλλευση.

*Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι απόφοιτος λυκείου, χομπίστας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…