«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ύστερα από δηλώσεις του πρώτου για τις γυναίκες.

παπανωτας

Στην εκπομπή «Χαμογελά και πάλι» μίλησε ο Δημήτρης Παπανώτας αναφορικά με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει στις 7 Μαρτίου: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει… Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις βλέπω να είναι μία χαρά, μία χαρά τις αντιμετωπίζουνε, μία χαρά έχουν μισθούς».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή  στην οποία ήταν προσκεκλημένη η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, και δήλωσε: «Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στη σκέψη μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το “μιλήστε, εφόσον κακοποιείστε” από το “φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Είναι άλλο το “έχεις ευθύνη να μιλήσεις” από το “έχεις ευθύνη γιατί προκάλεσες τη βία”. Η κυρία Αχτσιόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά, ότι “αυτή φταίει” κ.λπ. Μακριά από εμένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο, παρακαλώ πολύ, δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μιλούσε για την κακοποίησή της και επί δέκα χρόνια έτρεχα στα δικαστήρια. Έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι ή αν σκέφτομαι αλλιώς».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Εγώ είπα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες. Και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση, εφόσον δεν μιλάτε και εφόσον το ανέχεστε, γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει; Δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της για να παρέμβει άρα το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε. Εγώ αυτό είπα. Και έρχεται η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία κυβερνούσε πέντε χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης και λέει ότι “δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις (δομές), δεν υπάρχει αντίληψη στην Αστυνομία που να σε βοηθήσει και θα πας εκεί και δεν θα σου δώσουν σημασία, ακόμα και στη δικαιοσύνη να πας και να βγάλεις ασφαλιστικά μέτρα, δε θα εφαρμοστούν”. Όταν μια κακοποιημένη γυναίκα ακούει αυτόν τον λόγο, της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια; Κάθε άλλο, της λες κάτσε στα αβγά σου και πέρνα μόνη σου το μαρτύριό σου. […] Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς».

 

 

Περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Ναύπλιο: Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατά δεμένο σκύλο που αναγκάζεται να τρέχει (video)

skylos nafplio

Περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Ναύπλιο: Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατά δεμένο σκύλο που αναγκάζεται να τρέχει (video)

Αυτοκίνητο εν κινήσει με τον σκύλο να τρέχει στο πλάι και τον συνοδηγό να κρατάει…