Newsroom

Newsroom

Δημήτρης Καιρίδης: Ο «εθνομηδενιστής» φίλος των Μακεδονομάχων της ΝΔ (video)

«Είμαστε παιδιά των Οθωμανών», «ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα» και «όπως όλα τα έθνη, Έλληνες και Σκοπιανοί είναι τεχνητά έθνη»

1818642

Πονοκέφαλο και… υπαρξιακά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η ΝΔ με την υποψηφιότητα του καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Καιρίδη.

Όπως φαίνεται, οι αιρετικές επιστημονικές απόψεις που έχει εκφράσει ο κ. Καιρίδης στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του πορείας φέρνουν σε δύσκολη θέση τα στελέχη που θέλουν από τη μία να πλασάρουν τη ΝΔ ως φιλελεύθερη και από την άλλη να μη χάσουν τις ψήφους των υπερπατριωτών και -γιατί όχι;- των εθνικιστών που «διαβιούν» στη λεγόμενη… πολυκατοικία της Δεξιάς.

Τι έχει δηλώσει όμως ο Δημήτρης Καιρίδης και γιατί ενοχλούν τόσο οι απόψεις του;

Όπως αναφέρει το Documento, σε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε μεταξύ άλλων:

Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά! Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων «ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του»… Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!

-Υπάρχουν οι άνω των 60 και οι άνω των 80, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πλέον… Οι οποίοι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι! Διότι για να διατηρηθείς στην ζωή, ο άνω των 80 και τα λοιπά και τα λοιπά…

-Η μάχη για το τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν ακατανόητη, ότι θα ΄τανε Έλλην πολίτης, με ελληνικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι λέμε.. ή Σκοπιανός..

Όπως λοιπόν είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι, ολίγον πιο άγαρμπα, γιατί εμείς είχαμε και καλά υλικά να φτιάξουμε το αφήγημα, την ταυτότητα.

-Όπως οι Έλληνες έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα όπως οι Έλληνες.

«Ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα»

Υπάρχει, όμως και συνέχεια που σίγουρα θα κάνει τους νεοδημοκράτες να ανατριχιάσουν αφού ευθέως λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ ότι είναι μύθος η γενοκτονία των Ποντίων.

-Ο μύθος ότι έχουμε υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονίας και γενικά υπάρχει μια αύξηση των γενοκτονιών και γενοκτολαγνείας που δεν είχαμε…

Ξαφνικά εμφανίζεται ο μύθος της Ποντιακής Γενοκτονίας στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων του Πόντου σε γενοκτονία.

Χτίστηκαν καριέρες στο Κυπριακό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το Κυπριακό. Από το Κυπριακό, ξεκίνησε το 64 -65. Αυτός ο αμερικανός στρατιώτης, με την αμερικάνα γυναίκα, ο αμερικανοσπουδαγμένος, να βρεθεί απέναντι στους αμερικάνους και να χτίσει ένα μύθο εθνικιστικό, «η Ελλάδα στους Έλληνες» τα θυμάστε αυτά τα ωραία…

Ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα κι όλοι οι μεγάλοι έλληνες πρωθυπουργοί το έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνο ελληνική.