ΕΚ

Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος οφείλει να λογοδοτήσει», τονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Δήμητρη

InCollage 20240418 171302478

Η πρώτη αντίδραση του Παύλου Ασλανίδη και της οικογένειάς του μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με την οποία ζητά πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη για τον κ. Τριαντόπουλο, παρακάμπτοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, μέσω του documentonews.gr.

«Δημήτρη μου νικάμε. Οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι. Το μόνο που θέλω εγώ και η οικογένειά μου είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια για την δολοφονία των παιδιών μας.

Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος οφείλει να λογοδοτήσει.

Περιμένουμε από τις δικαστικές αρχές να κάνουν την δουλειά τους, όπως άλλωστε οφείλουν» σχολιάζει μέσω του documentonews.gr ο πατέρας του αδικοχαμένου 26χρονου Δημήτρη.

Πριν λίγα λεπτά η Γεωργία Αδειλίνη, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά έρευνα για τυχόν ποινική ευθύνη της εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, Ειρήνης Κεχαγιά, η οποία έθεσε στο αρχείο την μήνυση συγγενών θυμάτων κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου μεταξύ άλλων, καταλήγοντας μάλιστα πως ο τελευταίος δεν φέρει καμία ευθύνη για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος στα Τέμπη.

Υπενθυμίζουμε πως στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε τον 26χρονο γιο του Δημήτρη και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε την γυναίκα του Βασιλική Χλωρού στο έγκλημα των Τεμπών, κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων για την αλλοίωση (μπάζωμα) του χώρου στο σημείο σύγκρουσης των δύο τρένων, μεταξύ των οποίων του Χρ. Τριαντόπουλου και της Ζ. Ράπτη.

Έπειτα στις 26 Μαρτίου η εισαγγελέας Πρωτοδικών εξέδωσε απορριπτική διάταξη, παρακάμπτοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που προστάζει τον δικαστικό λειτουργό να διαβιβάζει αμελλητί στην Βουλή των Ελλήνων κάθε δικογραφία όταν θα σκοντάψει σε όνομα υπουργού.

Εχθές ο Παύλος Ασλανίδης άσκησε έφεση κατά της απορριπτικής διάταξης της εισαγγελίας Λάρισας διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιώργου Ηλιόπουλου ζητώντας μεταξύ άλλων να ελεγχθεί πειθαρχικά η εισαγγελέας που αποφάσισε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και να αθωώσει τον κ.Τριαντόπουλο και όσους μετείχαν στο ΣΟΠΠ.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η θέση στο αρχείο της από 8.12.2023 Έγκλησης μου με την προσβαλλόμενη με την παρούσα Προσφυγή Διάταξη είναι ενέργεια για την οποία η υπογράφουσα την προαναφερόμενη Διάταξη Εισαγγελέας πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά, διότι υπερέβη τη δικαιοδοσία της.

Πρόκειται για Εισαγγελέα της Τακτικής Δικαιοσύνης, η οποία δεν έχει εξουσία, δίχως να ενημερωθεί έστω η Βουλή, να αξιολογήσει ποινικά οποιαδήποτε πράξη Υπουργών – μελών της Κυβέρνησης – Υφυπουργών» αναφερόταν χαρακτηριστικά στην έκθεση προσφυγής.

Προσφυγή κατά της διάταξης πρόκειται να ασκήσει και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μέσα στο χρονικό όριο των 15 ημερών από την ημέρα της επίδοσης, όπως ορίζει ο νόμος.

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω και δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και εάν εκλεγώ πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ» (video)

6247898

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω και δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και εάν εκλεγώ πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ» (video)

«Ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα» για την υποψηφιότητα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Δήμαρχος…