Δήμαρχοι και φορείς του Πειραιά, ζήτησαν αναβολή της διαβούλευσης για το Master Plan του ΟΛΠ

Την αναβολή της διαβούλευσης για περαιτέρω μελέτη και υποβολή παρατηρήσεων και ερωτημάτων σε σχέση με το Master Plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του ευρύτερου Πειραιά, στη σημερινή, σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.).

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, συμφώνησε με τους υπόλοιπους δημάρχους για την αναβολή, καθώς όπως εξήγησε, μόλις τη Δευτέρα έλαβαν το αναθεωρημένο Master Plan και δεν υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να μελετηθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μώραλης έθεσε το θέμα, εάν προβλέπεται νέο στάδιο διαβούλευσης επί του αναθεωρημένου Master Plan και αν αυτή ολοκληρώθηκε το 2018.

Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν θα δημιουργηθεί mall, ζητώντας να υπάρξουν όμως διευκρινίσεις για τη χρήση των 22.000 τ.μ., ενώ τόνισε την ανάγκη να γίνει το ΣΙΛΟ Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος αποχώρησε από τη σημερινή διαβούλευση, καθώς όπως ανέφερε, «ο πρόεδρος της ΕΣΑΛ αρνήθηκε την αυτονόητη υποχρέωση που είχε, να υιοθετήσει το αίτημα αναβολής της διαβούλευσης που του ζητήθηκε». Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρετάκος τόνισε πως «ζητήσαμε το αυτονόητο: Να μας δοθεί δηλαδή το master plan της εταιρείας και ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να το μελετήσουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε με σοβαρότητα να τοποθετηθούμε σε ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο κ. Βρεττάκος μίλησε για τη ζωή της πόλης και πως αυτή ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε μια νέα εξέλιξη. Ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού, η Cosco, σχεδιάζει το μέλλον του δίχως να παίρνει υπόψη του την τοπική κοινωνία, τις ανάγκες και τα ‘θέλω’ της. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος που της επιβάλλει να προχωρήσει σε σχετική διαβούλευση για τα έργα που θέλει να πραγματοποιήσει, τον αγνοεί επιδεικτικά», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ενώ ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κληθεί το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ώστε να τοποθετηθούν οι πολίτες πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…