ΔΗΜΑΡ: Ο Κουβέλης "έφαγε" τον Ψαριανό

Το… χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ τον Γρηγόρη…

kouvelis psarianos

Το… χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ τον Γρηγόρη Ψαριανό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, καθώς ο κ. Ψαριανός αρνήθηκε να υπογράψει το κείμενο, με το οποίο το κόμμα ζητά δημοψήφισμα για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτέλεσε μόνο την αφορμή για το διαζύγιο, καθώς οι συνεχείς διαφοροποιήσεις του κ. Ψαριανού για κορυφαία πολιτικά ζητήματα, η ανοικτή αμφισβήτηση που είχε εκφράσει για την παραμονή του κ. Κουβέλη στην ηγεσία της Αγιου Κωνσταντίνου, αλλά και οι προσεγγίσεις του με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το «Ποτάμι», τον είχαν οδηγήσει σε πλήρη σύγκρουση με το κόμμα.

Νωρίτερα, εκτός της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ έθεσε εαυτόν και η κυρία Κατερίνα Μάρκου, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος να περιορίζεται στους 11 βουλευτές.

Από την πλευρά της, η Αγίου Κωνσταντίνου  δηλώνει για τον κ. Ψαριανό -τον οποίο ούτε καν κατονομάζει- πως «ο συγκεκριμένος βουλευτής, με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ”, έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις». 

Αναφορικά, δε, με την κυρία Μάρκου, σημειώνει πως, «προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κυρία Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση, πάντως, με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ  για “στερεότυπες και βαρετές εμμονές”, είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιστολή της προς τον Φώτη Κουβέλη, η κυρία Μάρκου κάνει λόγο για μια «δυσάρεστη κατάσταση» στη ΔΗΜΑΡ, που «επιβαρυνόταν καθημερινώς σχεδόν από τη λειτουργία ενός παλαιοκομματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού», μιλώντας για επιθέσεις σε βάρος της ίδιας.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι μετά την ήττα στις ευρωεκλογές διεξήχθη «διάλογος κωφών», με αποτέλεσμα «η ΔΗΜΑΡ να απομακρυνθεί τελικά από τον αρχικό αξιακό και πολιτικό της προορισμό και την ιδεολογική της ταυτότητα με αποτέλεσμα τουλάχιστον εγώ προσωπικά, να νιώθω ξένη και απομακρυσμένη». 

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…