Δημ. Χατζηλιάδης: Ποιος είναι ο νέος αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Ο Χατζηλιάδης επιχειρεί να ντύσει με εθνικό «χρώμα» την απόφασή του να γίνει «χειραποσκευή» του Κασιδιάρη

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

Ο ταξίαρχος ε.α. Δημήτρης Χατζηλιάδης είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, για να τον θέσει στην τυπική ηγεσία του κόμματος Έλληνες.

Ο Χατζηλιάδης, τελευταίος στη λίστα των αχυρανθρώπων που έχει βρει ο Ηλίας Κασιδιάρης για να μπορέσει να εκπληρώσει τη φιλοδοξία του, οποίος ενδεχομένως να τίθεται ως πρόεδρος απλά για να «καεί» από τον Άρειο Πάγο, την ίδια ώρα που ο Κασιδιάρης θα παίζει με δύο «άλογα».

Σε δήλωσή του, ο Χατζηλιάδης επιχειρεί να ντύσει με εθνικό «χρώμα» την απόφασή του να γίνει «χειραποσκευή» του Κασιδιάρη, επικαλούμενος τον ρόλο του στις Ένοπλες Δυνάμεις, και προφανώς χωρίς να αντιλαμβάνεται το οξύμωρο ένας έλληνας στρατιωτικός να δηλώνει δημόσια ότι συσπειρώνεται με έναν καταδικασμένο νεοναζί όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία», είπε στη δήλωσή του ο Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Η απόφαση Κασιδιάρη να κατέλθει τελικά στις εκλογές ως υποψήφιος του κόμματος Έλληνες, θέτοντας εκ νέου άλλη ηγεσία στο κόμμα του, εντάσσεται στις συστηματικές προσπάθειές του να παρακάμψει τις νέες νομοθεσίες που έχουν στόχο να βάλουν εμπόδια στην κάθοδό του.

Μετά τις διάφορες τακτικές που ακολούθησε το κόμμα, αρχικά χρησιμοποιώντας ως «ομπρέλα» το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και την απόφαση του κόμματος Έλληνες να μην κατέβει αυτόνομα, ήρθε τελικά η απόφαση το ΕΑΝ και οι Έλληνες να καταθέσουν ξεχωριστά αιτήματα στον Άρειο Πάγο, προφανώς σε μια ακόμη προσπάθεια παράκαμψης της νομοθεσίας. Η αναμενόμενη αρνητική απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου για το κόμμα Έλληνες, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το αίτημα του ΕΑΝ, καθώς θα είναι αρκετά δύσκολο να αποδειχτεί ότι ένα πρόσωπο, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ασκεί την πραγματική ηγεσία ταυτόχρονα σε δύο ξεχωριστούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Πάντως, όποια και αν είναι η τακτική του καταδικασμένου νεοναζί Κασιδιάρη, φαίνεται πως συνεχώς βρίσκει νέα πρόσωπα, πρόθυμα να παίξουν τον υποτιμητικό ρόλο του αχυρανθρώπου προκειμένου να ικανοποιήσουν το προσωπικό στοίχημα του πάλαι ποτέ δεξιού χεριού του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, μιλώντας στο Open, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι κανονικά υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθηνών με το κόμμα που έχει ιδρύσει, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες, και το απόγευμα θα κατατεθούν και τα σχετικά έγγραφα, η δήλωση δηλαδή συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές, στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου». Σε σχέση με το ζήτημα Κανελλόπουλου, τόνισε ότι δεν γνωρίζει τι αποφάσεις θα ληφθούν στο μέλλον, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει θετικά σε σχέση με την κάθοδο των «Ελλήνων» στις εκλογές, αντιστεκόμενο σε πολιτικές πιέσεις. «Βασικός κανόνας του ποινικού μας συστήματος και του κράτους δικαίου είναι ότι κάθε έλληνας πολίτης μέχρι να καταδικαστεί αμετάκλητα είναι αθώος. Τώρα, αν αυτός ο πολίτης ταυτόχρονα μας κόβει την αυτοδυναμία και μας δημιουργεί άλλου τύπου πολιτικά προβλήματα, αυτό ο Άρειος Πάγος δεν θα επιτρέψει να εργαλειοποιηθεί», τόνισε η κ. Πανταζή.

Το βιογραφικό του Δημ. Χατζηλιάδη, όπως το έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα του Κασιδιάρη «Έλληνες»:

Ο Δημήτριος Χατζηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ταξίαρχος εν αποστρατεία. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ταξιάρχου.

Υπηρέτησε την πατρίδα από πολλές θέσεις και δεκάδες μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έβγαλε δεκάδες σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει έντονο συγγραφικό έργο με μελέτες, διατριβές και δημοσιευμένα άρθρα.

Συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε πολλές ενώσεις και συλλόγους και έχει λάβει Έπαινο το 2020 από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για 123 αιμοδοσίες, δείγμα της έντονης προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους