Newsroom

Newsroom

Δήλωση βόμβα: «Παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία για να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»

«Γελοία» χαρακτήρισε την πρόταση ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ κι έκανε λόγο για σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

nato 1

Σε μια δήλωση βόμβα που αλλάζει τις μέχρι τώρα ισορροπίες μεταξύ ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, και το μέλλον πιθανών διαπραγματεύσεων για ειρήνευση, προχώρησε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ο οποίος, σχολιάζοντας τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία, ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί, εφόσον παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Ο Στίαν Γένσεν, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής του γραφείου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους των εδαφών της στη Ρωσία, τα οποία έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί» στη Συμμαχία.

Την εν λόγω δήλωση ο Γένσεν την έκανε στο πλαίσιο συζήτησης στο Αρένταλ όπου, όπως μεταδίδει η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang, πρόσθεσε για την Ουκρανία ότι «πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί».

«Είναι γελοίο – Επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση αξιωματούχων του Κιέβου, μετά τη δήλωση του συνεργάτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν πως η παραχώρηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν «πιθανή λύση» για το τέλος του πολέμου και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Το «δεξί χέρι» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ έκανε λόγο, με δήλωσή του στο Twitter, πως πρόκειται για γελοία πρότα]ση και σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας».

 

«Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;» έγραψε ο Ποντόλιακ και συνέχισε: «Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας ‘κακής ειρήνης’ μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας ‘διαίρεσης της Ευρώπης’: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτικές επιείκεια…».

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…