Δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για τη δολοφονία του Άλκη – «Στυγνοί εγκληματίες καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ»

Τη δική του θέση για τη δολοφονία του Άλκη έκανε γνωστή με δημόσια τοποθέτησή του ο Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας πως οι δολοφόνοι του 19χρονου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ΠΑΟΚ.  

4401299 1 1

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» Ιβάν Σαββίδης τοποθετήθηκε για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε στυγνούς επαγγελματίες  τους δολοφόνους του 19χρονου Άλκη και ζήτησε ενότητα απ’ όλους και κυρίως τους παράγοντες των ομάδων, ώστε να εξαλειφθεί η βία. Παράλληλα τόνισε πως ως τώρα δεν είχε μιλήσει για το τραγικό αυτό γεγονός, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες των αρχών,

Αναλυτικά η δήλωση του Σαββίδη:  «Καταρχάς θέλω να αναγνωρίσω στην ελληνική αστυνομία τα αντανακλαστικά της στον εντοπισμό και στη σύλληψη των υπόπτων για την τέλεση της άνανδρης και αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Τον λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη ώστε να τιμωρηθούν οι εγκληματίες όπως τους αρμόζει.

Σε ό,τι με αφορά, επέλεξα το τελευταίο διάστημα να σιωπήσω, γιατί πεποίθησή μου είναι πως ο πρώτος λόγος ανήκει στις έρευνες των αρχών και όχι στις ηχηρές δηλώσεις. Δεν απάντησα ούτε κι όταν η οικογένεια μου και εγώ δεχθήκαμε και εξακολουθούμε να δεχόμαστε, ακραίες και πέρα από κάθε λογική και ανθρώπινη ηθική, προσωπικές επιθέσεις.

Αδυνατώ να αντιληφθώ τι και ποιους εξυπηρετούν και ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι εκείνων που τις εξαπολύουν. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν είναι η ώρα για αντεγκλήσεις, συγκρούσεις και σχόλια. Είναι η ώρα να ενωθούμε όλοι όσοι δεν αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών μας: αρχές, αθλητικοί σύλλογοι, παράγοντες, αθλητές, προκειμένου να βάλουμε όλοι μαζί ένα οριστικό τέλος στη βία μεταξύ οπαδών.

Η βία, άλλωστε, δεν έχει χρώμα, δεν έχει ομάδα, δεν έχει πόλη. Είναι καταδικαστέα από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και μόνο ενωμένοι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Είναι σαφές ότι οι δολοφόνοι του Άλκη, δεν είχαν και ποτέ δεν μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, την ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του.

Είναι στυγνοί εγκληματίες κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Θα συνεχίσω να εργάζομαι ακόμα πιο εντατικά, σε συνεργασία με την πολιτεία, προκειμένου τα φαινόμενα της οπαδικής βίας να εκλείψουν.

 Θέλω να ελπίζω ότι οι ιδιοκτήτες και οι πρόεδροι όλων των ΠΑΕ θα πράξουν το ίδιο, για το καλό του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και της ελληνικής κοινωνίας. Ξέρω ότι αυτό δεν θα φέρει τον Άλκη πίσω, δεν θα απαλύνει τον πόνο των γονιών του, αλλά θα αποτελέσει τον καλύτερο φόρο τιμής στην μνήμη του».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…