Δηλώσεις του "τρίτου πόλου" Μητρόπουλου κατά Τσίπρα και Πλατφόρμας

Διακριτό ρόλο επιδιώκει να παίξει ο Αλέξης Μητρόπουλος στις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως με όχημα τις κατά καιρούς δηλώσεις του για "διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας". Εισερχόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής άφησε αιχμές τόσο κατά της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. 

mitropoulos 0

Διακριτό ρόλο επιδιώκει να παίξει ο Αλέξης Μητρόπουλος στις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως με όχημα τις κατά καιρούς δηλώσεις του για “διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας”. Εισερχόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής άφησε αιχμές τόσο κατά της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. 

Στη δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής όρισε δύο φορές το πολιτικό υποκείμενο που θεωρεί πως εκπροσωπεί, δηλαδή τη λεγόμενη “σοσιαλιστική τάση” του ΣΥΡΙΖΑ. “Εμείς, που δεν εκπροσωπούμαστε ούτε στην Πολιτική Γραμματεία, ούτε στην κυβέρνηση…” είπε ο κ. Μητρόπουλος, “είχαμε προτείνει έγκαιρα το άνοιγμα στην κοινωνία” και συνέστησε «και στις δυο πλευρές σύνεση, συνεννόηση και ενότητα για να μην κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας». Όπως είπε, τα προβλήματα πρέπει να λυθούν με πνεύμα συνεννόησης. 

Ο Αλέξης Μητρόπουλος σκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την προτροπή του τελευταίου προς τους διαφωνούντες κατά τη χθεσινή συνέντευξη “στο Κόκκινο” να παραδώσουν τις έδρες τους στη Βουλή. «Διαγραφές και εξαναγκασμός βουλευτών να παραδώσουν την έδρα δεν συνάδει με το ήθος της Αριστεράς και την κουλτούρα της», είπε. 

Κριτική διάθεση είχε όμως απέναντι και στην Αριστερή Πλατφόρμα. Μίλησε για συντρόφους του που «κινούνται από ιδεολογικά κίνητρα και έχουν ευθύνη για την κακή κατάσταση στο κόμμα, επειδή αρνούνται να ακολουθήσουν την ηγεσία στον νέο κύκλο νεοφιλελεύθερης ενδεχόμενα μετάλλαξης». 

 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»