Newsroom

Newsroom

Το δίλημμα Τσίπρα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αλλαγή κι ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος

«Πολιτική αλλαγή κι ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος», είναι το κεντρικό πολιτικό δίλημμα που λάνσαρε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως στόχος του κόμματος είναι η καθαρή νίκη στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.  

5592048

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κήρυξε κι επισήμως, όπως ανάφερε χαρακτηριστικώς, την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για αγία οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά και η οποία ζει το μύθο της τελειότητάς της. 

 Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μοιραία πολιτική της σημερινής κυβέρνησης» που οδηγεί «σε κοινωνική και εθνική τραγωδία», καθώς «εν μέσω ακρίβειας, κοινωνικής ανασφάλειας αλλά και γεωπολιτικής αστάθειας, επιδεινώνει δραματικά αντί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες». «Και την ίδια στιγμή διαφημίζει τον εαυτό της και το έργο της με όρους σχεδόν μεταφυσικής τελειότητας. Η Αγία οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά ζει το μύθο της τελειότητάς της», υπογράμμισε, σχολιάζοντας πως «τόση τελειότητα μόνο αυταρχικά ή και ακόμα χειρότερα καθεστώτα παράγουν στην προπαγάνδα τους» και προσέθεσε πως «ήρθε καιρός να βάλει η κοινωνία ένα τέλος σ’ αυτή την εφιαλτική τελειότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για «προεκλογική παροχολογία» αλλά και για «αντιΣΥΡΙΖΑ πόλωση» καθώς, όπως σημείωσε, καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν «έψαξε να βρει τον λόγο και την αιτία» της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές «στην αντιπολίτευση». «Ακόμα και την επιλογή του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακόμη δηλαδή και τις εκλογές, τη κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, δεν μπορεί να αποφύγει να τις στιγματίσει με την καθεστωτική του τοξικότητα. Και χωρίς καμιά δημοκρατική περίσκεψη, καμιά δημοκρατική ευαισθησία αποδίδει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στο δικό μας αντιπολιτευτικό λόγο», σημείωσε, τονίζοντας πως «όλος ο κόσμος, ακόμη και οι ψηφοφόροι του καταλαβαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης προχωρά σε πρόωρες εκλογές για ένα και μόνο λόγο: Γιατί δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του».

   Μάλιστα, δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει τον όρο “damage control”, υποστηρίζοντας πως «μ’ αυτήν τη φυγή προς τις κάλπες, και την αντιΣΥΡΙΖΑ πόλωση, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δραπετεύσει από την ευθύνη να διαχειριστεί το χάος που δημιούργησε, να περιορίσει τη φθορά και να αποφύγει την επερχόμενη κατάρρευση».

   Συνεχίζοντας τη δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως χρησιμοποιεί ως μέσα για να επιτύχει τον σκοπό του «ψέμα, διαστροφή, τοξικότητα» και τόνισε πως «η αλήθεια, η πραγματικότητα που όλοι ζούμε, είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του κυρίου Μητσοτάκη».

   Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως ως αξιωματική αντιπολίτευση την αλήθεια, θα την έχουν “σημαία” και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, κάνοντας αναφορά σε ορισμένες “αλήθειες” που αρνείται η κυβέρνηση.

   Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως «μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση μετέτρεψε την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία για ληστεία δημόσιου χρήματος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τη σημερινή διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική, με δύο στόχους: «Από τη μια να κρύψει πίσω της τις τεράστιες ευθύνες για όσα δεινά μαστίζουν εκατομμύρια νοικοκυριά στην πατρίδα μας, και από την άλλη, εν μέσω γενικευμένης ανασφάλειας, ακόμα και φόβου για τα χειρότερα, να επιβάλει την πιο άγρια, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή της συνταγή, με όρους καθεστώτος».

   Επιπλέον, ερμήνευσε τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ως προσπάθεια να καλλιεργήσει ένα «ευκαιριακό κλίμα, προεκλογικής και στοχευμένης παροχολογίας, την ίδια στιγμή όμως που επιδοτεί την αισχροκέρδεια σε ενέργεια και καύσιμα», υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για “πολιτική επιδομάτων”.

 «Συνεπώς η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά λεηλατεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να γεμίζει τα ταμεία και μετά να έρχεται να δίνει στοχευμένα προεκλογικά επιδόματα», υπογράμμισε.

 Αναφερόμενος, στη συνέχεια στα εθνικά θέματα και τη γεωπολιτική κρίση, επανέλαβε την κριτική του για την πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής και από πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη δύσκολη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων, μετατρέπει την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, με την εν κρυπτώ αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία». «Προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης αλλά εν τέλει αφύλακτο από τους Δυτικούς, αφού παρά την εμπλοκή μας στο πόλεμο της Ουκρανίας, παρά την επ’ αόριστο παραχώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ασφάλειας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας», συμπλήρωσε.

 Αναφορά έκανε και στο ζήτημα της παγκόσμιας κατάταξης της χώρας «στην 108η θέση ντροπής» για την ελευθερία του Τύπου, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό για την «πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά ταπείνωση της ενημέρωσης σε κυβερνητική και προσωπική του προπαγάνδα». Παρέπεμψε επίσης, στο πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής ότι η κυβερνητική προβολή στα ΜΜΕ αγγίζει το 75%, ενώ η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ 16%. «Ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί τέτοια μονοκαλλιέργεια, τέτοια προπαγάνδα, τέτοια τοξικότητα. Να τη χαίρονται αυτή τη φοβερή ποιότητα της δημοκρατίας μας, που εγκαθίδρυσαν», σχολίασε.

 «Αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για τον λαό μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες. Το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε την έκκληση που απηύθυνε χθες στον κ. Μητσοτάκης «να δείξει στις δύσκολες αυτές στιγμές στοιχειώδη εθνική ευθύνη και πολιτική σοβαρότητα». Συγκεκριμένα, τον κάλεσε και πάλι «να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβρη», «να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει», «να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο» και «να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή, όπως γίνεται σε κάθε εκλογές, και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα μέσα ενημέρωσης».

 

Χαρακτήρισε, δε, «συκοφαντικό παραλήρημα» εναντίον του και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή απάντηση του κ. Μητσοτάκη διά του εκπροσώπου του σε αυτές τις προτάσεις. «Ας αφήσουν τα αστεία περί παρατεταμένης αστάθειας που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο επειδή υπάρχει. Αυτοί από μόνοι τους τη δημιουργούν την αστάθεια», προσέθεσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διαταχθούν σε “θέσεις μάχης” για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση «με αποφασιστικότητα και με πίστη για τη νίκη».

«Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ στις εκλογές με απλή αναλογική», κατέληξε.
 

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…