Δηλαδή το ΚΙΝΑΛ ψηφίζει Βέμπερ;

Η θέση του Προέδρου της Κομισιόν είναι εξίσου σημαντική στην ΕΕ με αυτήν του Πρωθυπουργού κάθε κράτους. Η κα Γεννηματά θέλει μια κυβέρνηση που ψηφίζει Βέμπερ στην Κομισιόν;

EK Vemper

Από την τοποθέτηση της στο ΣΚΑΪ για την «ανάγκη σταθερότητας», την κατάργηση της απλής αναλογικής κλπ έγινε καθαρό ότι το ΚΙΝΑΛ εφόσον χρειαστεί θα βάλει το χεράκι του για την εκλογή Μητσοτάκη. Ίσως να προτιμάει να μην χρειαστεί αλλά η ζωή είναι σκληρή. Αν λοιπόν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία η τόση υπευθυνότητα και λογική για την οποία αυτοδιαφημίζεται η κα Γεννηματά καταλάβαμε που οδηγούν.

Κομμάτια να γίνει πες. Το έχουν ξανακάνει το 2012-14. Αλλά απ’ ότι φαίνεται το σήριαλ της επιλογής Προέδρου της Κομισιόν δεν θα έχει λήξει μέχρι τις ελληνικές εκλογές. Εδώ λοιπόν έχουμε τα πολύ ωραία. Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί έναν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του κ. Βέμπερ. Που δύσκολα βγαίνει αλλά λόγω δυσκολίας της Μέρκελ να τον «αδειάσει» παραμένει στο παιχνίδι.

Ο Μακρόν κάνει τρίπλες, ακόμη και την ίδια την Μέρκελ πρότεινε για να κόψει τον Βέμπερ. Οι Σοσιαλιστές προτείνουν Τίμμερμανς ή κάποιον από την ευρωομάδα του Μακρόν. Ο Τσίπρας βγήκε και πρότεινε Τίμμερμανς. Οι Πράσινοι έχουν μπει στη διαπραγμάτευση για μια προοδευτική λύση. Μέσα σε όλο αυτό τον χαμό που έχει πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο, η κα Γεννηματά θεωρεί λοιπόν υπευθυνότητα να αυξήσει τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν Βέμπερ. Υποθέτω δεν το έχει πει στον Τίμμερμανς…

Να είμαστε πολύ καθαροί. Ο Τσίπρας δεν πρότεινε Τίμμερμανς ούτε για τις εντυπώσεις ούτε για προεκλογικούς λόγους. Λίγοι ασχολούνται δυστυχώς στην Ελλάδα με την θέση που έχει την μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται το μέλλον της ΕΕ. Όπως οφείλει να κάνει ένα σοβαρό κόμμα στην Ελλάδα, μια χώρα που τόσο εξαρτάται από τις πολιτικές της ΕΚΤ και από τα ΕΣΠΑ. Σοβαρό δεν σημαίνει υποχρεωτικά μεγάλο. Το ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στα εκλογικά ποσοστά που βρέθηκε από δικά του λάθη (ως ΠΑΣΟΚ της τελευταίας περιόδου), αλλά θα μπορούσε ως ΚΙΝΑΛ να διαχειριστεί με σοβαρότητα την τωρινή του θέση στο πολιτικό σύστημα. Επιλέγει να μην το κάνει.

Ξεκόβει όλο και περισσότερο όχι μόνο από τις πολιτικές του ρίζες αλλά και από την πολιτική του οικογένεια στην ΕΕ. Ακόμη και από τις … παραδίπλα πολιτικές οικογένειες, βγαίνει από δεξιά στον Μακρόν. Δεν παίρνει χαμπάρι από το ότι στη Γερμανία πρώτο κόμμα καταγράφονται οι Πράσινοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με όλους πλην δεξιάς και ακροδεξιάς, το ΚΙΝΑΛ μόνον με τη δεξιά πια. Δεν τους φταίει κανείς αν γίνουν Ζίγδης, μόνοι τους το προκαλούν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…