Δίκτυο φαντάρων "Σπάρτακος": "Οι φαντάροι πεινάνε στο 295 ΤΕ-Περικοπές στη σίτιση για αγορά γραφικής ύλης"

Την κατάσταση που βιώνουν οι φαντάροι στον ελληνικό στρατό αντικατοπτρίζει η επιστολή καταγγελίας μητέρας, που το παιδί της υπηρετεί εκεί.…

fantaros

Την κατάσταση που βιώνουν οι φαντάροι στον ελληνικό στρατό αντικατοπτρίζει η επιστολή καταγγελίας μητέρας, που το παιδί της υπηρετεί εκεί. Όπως αναφέρει το «δίκτυο ελευθέρων φαντάρων “Σπάρτακος”», «τη στιγμή που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος υπογράφει συμβόλαια για νέους εξοπλισμούς αξίας 2 δις ευρώ και η κυβέρνηση δέχεται τα συγχαρητήρια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ γιατί χρηματοδοτεί τον δολοφονικό αυτό διεθνή οργανισμό με το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ μετά τις ΗΠΑ (2,1%), έχοντας καταβάλει μόνο την τελευταία διετία 8,5 δις ευρώ, την ίδια στιγμή οι φαντάροι πεινάνε γιατί οι διοικητές των μονάδων κάνουν περικοπές στην σίτιση προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών.

Το δίκτυο συνεχίζει τονίζει, μεταξύ άλλων, πως υποχρεώνουν τους φαντάρους να αγοράσουν φαγητό εκτός στρατοπέδου. «Έτσι λοιπόν σήμερα, το δίλημμα για τους φαντάρους είναι το εξής: ή πληρώνεις και αναλαμβάνεις το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης ή, αν δεν έχεις χρήματα, μένεις νηστικός!

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ να παρέμβουν άμεσα και να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που μας δημιουργούν καθημερινά με τις επιλογές τους.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να ζητήσουν ακρόαση όχι μόνο από το διοικητή, αλλά από τον Ταξίαρχο και το Μέραρχο. Τους καλούμε να δηλώσουν ότι να ο Στρατός Δε Μπορεί να μας ταΐσει, τότε και εμείς Δε Μπορούμε να του προσφέρουμε τις Υπηρεσίες μας!».

Ακολουθεί η επιστολή καταγγελίας της μητέρας που ο γιος της υπηρετεί στο 295 Τάγμα Εθνοφυλακής στην ΚΩ:             

«Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες σας. Θα ήθελα να καταγγείλω ένα γεγονός που συμβαίνει στο παιδί μου και φυσικά σε άλλα παιδιά τα οποία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με το δικό μου. Ο γιός μου είναι φαντάρος στην Κω στο 295 ΤΕ (Τάγμα Εθνοιφυλακής).

Μου αναφέρει ολοένα συχνότερα ότι το φαγητό που τους δίνουν πολλές φορές δεν επαρκεί ή δεν είναι καλό. Δυστυχώς τα οικονομικά της οικογένειας δεν είναι καλά και δεν μπορώ να υποστηρίξω τον γιό μου όπως άλλες μητέρες. Αρκετά παιδιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα παραγγέλνοντας από έξω.

Όταν ο γιός μου είπε στον συνταγματάρχη του ότι δεν είναι καλό το φαγητό, ούτε επαρκεί η ποσότητα, αυτός του είπε ότι είναι αναγκασμένος να κάνει περικοπές στο φαγητό για να εξασφαλίζει μελάνια και χαρτί για την μονάδα του. Πιστεύω ότι αυτά θα έπρεπε να τα δίνει η υπηρεσία».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Δις MVP του NBA (2019, 2020), ο Ελληνας άσος θα συμμετάσχει στο Παρίσι στους πρώτους…

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…