Μηδενική Ανοχή: Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του

Ένα δίκτυο αλληλεγγύης για ανάπηρα, εμποδιζόμενα και άτομα με χρόνιες βλάβες, για την εξυπηρέτησή τους σε εξωτερικές δουλειές που αφορούν την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων.

Η ανακοίνωση από την Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή. 

Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του

Οι απαραίτητοι καθημερινοί διακανονισμοί για τα ανάπηρα και εμποδιζόμενα άτομα στην περίοδο αυτή αποκτούν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Πολλά ανάπηρα άτομα αντιμετωπίζουν στερήσεις στο εδώ και το τώρα.

Την περίοδο αυτής της πανδημίας υπάρχουν επίσης άνθρωποι που χρειάζεται να παραμείνουν στο σπίτι, όπως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα σε ανοσοκαταστολή κλπ.
 
Καλούμε την κοινωνία των ανθρώπων να σταθεί με αλληλεγγύη στις πολυκατοικίες, στις γειτονιές για όσα άτομα έχουν ανάγκες με ανέπαφη βοήθεια.

Κανένας, καμία και κανένα δεν πρέπει να μείνει μόνος/η του.
 
Καλούμε ανάπηρα, εμποδιζόμενα και άτομα με χρόνιες βλάβες να επικοινωνήσουν με τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ προκειμένου να εξυπηρετηθούν αναφορικά με ενδεχόμενες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης λόγω δυσκολίας μετακίνησης με τους παρακάτω τρόπους:

– Αποστολή email στη διεύθυνση [email protected]

– Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ στο Facebook

– Επικοινωνία στην ΕΝΓ (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό 6972945470

– Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553

Κάθε γραπτή επικοινωνία θα πρέπει να συνοδεύεται από τη λέξη «ΑΙΤΗΜΑ» (στο θέμα του email και στην αρχή του γραπτού κειμένου).

Καλούμε επίσης άτομα που γνωρίζουν περιπτώσεις ανάπηρων, εμποδιζόμενων και ατόμων με χρόνιες βλάβες, τα οποία δεν δύνανται να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί μας με τους παραπάνω τρόπους, να μας ενημερώσουν σχετικά, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας.
 
Παράλληλα μπορούμε όλες/οι να αναρτήσουμε στις πολυκατοικίες, στους ανελκυστήρες ή, όπου νομίζει η καθεμία και ο καθένας ότι θα είναι ορατό, σημείωμα με την πρόθεσή μας να εξυπηρετήσουμε ή να επικοινωνήσουμε την πρόθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο.
 
Όσοι/ες επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια, παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους μέσω email ή μηνύματος στα παραπάνω στοιχεία.

Κάθε γραπτή επικοινωνία εθελοντή/εθελόντριας θα πρέπει να συνοδεύεται από τη λέξη «ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ» (στο θέμα του email και στην αρχή του γραπτού κειμένου).

Δεν μας περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ και ΚΑΝΕΝΑ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

https://www.facebook.com/mideniki.anoxi/photos/a.172028499524168/2973887386004918/?type=3&theater

*Για τη διασφάλιση αποφυγής του κινδύνου μεταφοράς του ιού θα πρέπει να τηρούνται οι ενδεδειγμένοι κανόνες προφύλαξης που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

fb: https://www.facebook.com/mideniki.anoxi/

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, διεμήνυσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες Χρ. Σπίρτζη…

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει «νίκη» στον πόλεμο…

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες ύψους 11,24% μέσα σε κλίμα γενικότερης οικονομικής ασφυξίας…