Δικογραφίες σε βάρος ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media

Ενοχοποιητικά στοιχεία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

diploma 0

Με… διαδικασίες-εξπρές προχωρά η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ιστοσελίδων και λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για έρευνα αναφορικά με “την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος”.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της πρώτης φάσης της έρευνας, η ΔΗΕ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τέσσερις ιστοσελίδες και για έξι λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σύμφωνα με τη ΔΗΕ, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους