Δικογραφίες κατά Σαμαρά, Στουρνάρα και Παπαχριστόπουλου στη Βουλή

Τρεις δικογραφίες απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, οι οποίες εμπεριέχουν τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τη φερόμενη παρέμβασή του στο έργο ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, που -σύμφωνα με το τότε ηχητικό- αποκαλούσε «Παναθηναϊκάκια». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη δικογραφία διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Η δικογραφία που αφορά τον πρόεδρο της ΤτΕ σχετίζεται με μήνυση εταιρίας πετρελαιοειδών και δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά και τους Χάρη Θεοχάρη, λόγω της θητείας του στη ΓΓΔΕ, και
Ιωάννη Κωστόπουλου, ο οποίος ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ. Επίσης, η μήνυση αφορά και τον επικεφαλής της Motor Oil, Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας εγκαλείται για την απόφασή του ως υπουργός Οικονομικών, όπου φέρεται να ευνόησε τις εταιρίες πετρελαιοειδών Motor Oil και ΕΛΠΕ, ενώ στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος και για τεράστια ζημία του Δημοσίου. 

Η δικογραφία για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αφορά μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο Άδωνις Γεωργιάδης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου.

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

"Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό" λέει ο πατέρας Αντώνιος…

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκδώσει ανακοίνωση για το μπάχαλο που επικρατεί…