Δικογραφία για τη fake διαταγή που δημοσίευσαν δύο αστυνομικοί

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε στελέχη της ΕΛΑΣ για μία fake διαταγή σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι εντέλλονται τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας να κάθονται προσοχή στους αστυφύλακες και να συνεχίζουν την υπηρεσία τους μόνο όταν ακούν τo παράγγελμα «ημιανάπαυση».

5671822

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Η υπόθεση αφορά μια ανάρτηση σε διαδικτυακή ομάδα, υποτιθέμενης διαταγής ανώτατου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία φερόταν να καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας να στέκονται προσοχή μπροστά στους Αστυνομικούς και να συνεχίζουν την υπηρεσία τους μόνο στο παράγγελμα «ημιανάπαυση».

Ειδικότερα, ο ένας κατηγορούμενος παραποίησε το περιεχόμενο διαταγής, η οποία είχε εκδοθεί το προηγούμενο βράδυ, διατηρώντας ωστόσο τον τίτλο της υπηρεσίας, τον αριθμό πρωτοκόλλου, την ημερομηνία, τον υπογράφοντα και τον συντάκτη, ενώ ο έτερος κατηγορείται ότι την ανήρτησε στη διαδικτυακή ομάδα.

Συγκεκριμένα η  υποτιθέμενη «διαταγή» στην οποία αναφέρεται ότι οι ΟΠΠΙ (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) που έχουν διατεθεί σε Αστυνομικά Τμήματα θα πρέπει να «μιλάνε καλύτερα στους αστυφύλακες». Μάλιστα, τους διατάσσει να στέκονται… σε στάση προσοχής μόλις αντιληφθούν αστυφύλακα στα 5 μέτρα και ΜΟΝΟ εάν ο αστυφύλακας τους δώσει εντολή «ημιανάπαυση» να συνεχίσουν ό,τι κάνουν.

Δείτε την πλαστή διαταγή:

ΟΠΙ

 

ΟΠΙ1

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…