Δικηγόρος της ΧΑ καταδικάστηκε για χαστούκια κατά γυναίκας στη μεγάλη δίκη

Ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον δικηγόρο Ευστάθιο Καρυδομάτη για το περιστατικό χειροδικίας που είχε συμβεί στο περιθώριο της μεγάλης δίκης το 2015

4606325 1

Το Δ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε σήμερα, 13/6/2019, τον δικηγόρο Ευστάθιο Καρυδομάτη που κατηγορούταν για σωματική βλάβη και βία κατά νεαρής γυναίκας που παρακολουθούσε ως κοινό τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο διάλειμμα της δίκης, σε δικάσιμο που λάμβανε χώρα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Μετά τη χειροδικία του συνηγόρου υπεράσπισης Καρυδομάτη (εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Αναστάσιο Πανταζή, κατηγορούμενο και για απόπειρες ανθρωποκτονιών κομμουνιστών συνδικαλιστών και Αιγύπτιου αλιεργάτη), η πολιτική αγωγή είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόπειρα τρομοκράτησης του κοινού.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου αφού αποδείχθηκαν τα πραγματικά περιστατικά του τελεσθέντος προπηλακισμού, παρατηρώντας δηκτικά ότι ο κατηγορούμενος “περαιτέρω ως δικηγόρος οφείλει να φέρεται με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια”. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορουμένου, ο οποίος ήταν απών (γιατί “ξέχασε τη δικάσιμο” σύμφωνα με συνάδελφό του), και επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή.

Τι είχε συμβεί

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2015, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αναστάσιου Πανταζή, Στάθης Καρυδομάτης, είχε βιαιοπραγήσει εναντίον ενός τουρκογερμανού δημοσιογράφου που παρακολουθούσε ως freelancer τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και εναντίον γυναίκας, μέλους του ακροατηρίου.

«Δεν είναι ευχάριστη στιγμή για την Πολιτική Αγωγή (…). Πρόκειται για περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού γερμανού δημοσιογράφου και ελληνίδας πολίτου, η οποία σφαλιαρίστηκε από συνάδελφο….»

Όταν ο κ. Καμπαγιάννης επεχείρησε να πει το όνομα του συνηγόρου, η πρόεδρος αντέδρασε, καθώς το επεισόδιο έλαβε χώρα εκτός χρόνου συνεδρίασης, ως εκ τούτου «δεν ενδιαφέρει» το δικαστήριο.

«Δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο αν διεξάγεται σε συνθήκες τραμπουκισμού η δίκη;», ανταπάντησε ο κ. Καμπαγιάννης, και συνέχισε: «ο γνωστός Καρυδομάτης σφαλιάρισε μία κοπέλα, ελληνίδα πολίτη, επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμού στις οποίες η εγκληματική οργάνωση θέλει να διεξαχθεί αυτή η δίκη».

Παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση αντέδρασε, ο κ. Καμπαγιάννης συμπλήρωσε: «ζητάμε από το δικαστήριο να εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας για το κοινό», είπε, και προανήγγειλε ότι οι θιγόμενοι θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα. αλλά και ότι η Πολιτική Αγωγή θα αποχωρήσει.

Η πρόεδρος κυρία Μαρία Λεπενιώτη τόνισε καταρχάς ότι το επεισόδιο δεν θα καταχωρισθεί στα πρακτικά της δίκης, από τη στιγμή που δεν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ συνέστησε στην Πολιτική Αγωγή να μην αποχωρήσει.

Με πληροφορίες από jailgoldendawn.com και Βήμα

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…