Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Συγκλονίζει η μητέρα του – “Θέλουμε ορθή κατηγορία, όχι κρεμάλες”

«Δίπλα από το όνομά του θα ήθελα να υπάρχει η λέξη "αγωνιστής" και "ελεύθερος"» - Η έκκληση για δικαίωση και οι αναμνήσεις από τον δικό της "Ζαχαρία".

eleni kostopoulou

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι της Κυριακής (17/04), ποχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση

Η Ελένη Κωστοπούλου αναφέρθηκε στην άγρια δολοφονία του γιου της, στις αναμνήσεις που κρατά από τον ίδιο, ζητώντας παράλληλα δικαίωση για το παιδί της.

«Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία για εμάς ήταν γνωστά, αλλά θα ήθελα να ακουστούν. Ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία, ούτε να κάνει κακό σε κανέναν. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος, βρισκόταν σε μια μη ήρεμη ψυχική κατάσταση, τρομαγμένος, συγχυσμένος. Του φέρθηκαν με μίσος. Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε μία “συγγνώμη”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή.

Μας βύθισαν σε ένα πένθος και μια οδύνη που θα διαρκεί για πάντα. Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή, ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το γεγονός και τις ανάλογες ποινές. Έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως καμιά φορά νιώθω ότι αδικώ το παιδί μου, αλλά αυτή είναι η ανθρωπιά μας», ανέφερε αρχικά η Ελένη Κωστοπούλου.

Ενώ για τα σοκαριστικά βίντεο από τη δολοφονία του Ζακ, η κ. Κωστοπούλου είπε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους πώς κατέγραψαν σκηνές ενός εγκλήματος και μετά πήγαν σπίτι τους και το έκαναν τι το βίντεο; Το έδειξαν στους συγγενείς τους; Δεν το έχω ποτέ βίντεο. Έχω δει σκηνές σε ρεπορτάζ και παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη. Δεν θα άντεχα να το δω για κανέναν άνθρωπο».

Αναφερόμενη στην προσωπικότητα, αλλά και τον χαρακτήρα του Ζακ, η κ. Κωστοπούλου τόνισε:

«Δεν μιλάω για έναν τέλειο άνθρωπο, αλλά για έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ο σύζυγός μου του έλεγε συνεχώς “Ζαχαρία δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο”. Είχαμε αγωνία, γιατί ζώντας στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει να μην είσαι staight, αυτό σχεδόν συνεπάγεται μία μη ευτυχισμένη ζωή. Είχαμε πει στον Ζαχαρία να έρθει στην Αμερική που η ζωή είναι πιο εύκολη, αλλά δεν ήθελε να αφήσει τους ανθρώπους που βοηθούσε.

Κάποιος είπε ότι ο Ζαχαρίας δεν είχε πάρει αγάπη από την οικογένειά του. Δεν δέχομαι από κανέναν να κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα εγώ. Δεν τα κράτησε καμία γιαγιά, καμία θεία. Εύχομαι σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουν όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί. Δίπλα από το όνομά του θα ήθελα να υπάρχει η λέξη “αγωνιστής” και “ελεύθερος”», κατέληξε η μητέρα του Ζακ.