Δίκη προπονητή για βιασμό 11χρονης: «Θα πρέπει να ντρέπεσαι, είσαι κτήνος»

Η ενήλικη πλέον κοπέλα ολοκλήρωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση την κατάθεσή της, αφού εξετάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και από τις δύο πλευρές, πολιτική αγωγή και υπεράσπιση. Πλέον στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η μητέρα της κοπέλας, ενώ ακολούθησε και η κατάθεση του πατέρα της, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ημέρες του 2011.

athlitria

Ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που έχει καταγγείλει ότι σε ηλικία 11 χρονών κακοποιήθηκε σεξουαλικά και κατ’ επανάληψη από τον προπονητή της.

Ο προπονητής κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η ενήλικη πλέον κοπέλα ολοκλήρωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση την κατάθεσή της, αφού εξετάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και από τις δύο πλευρές, πολιτική αγωγή και υπεράσπιση. Πλέον στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η μητέρα της κοπέλας, ενώ ακολούθησε και η κατάθεση του πατέρα της, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ημέρες του 2011.

Η κατάθεση της μητέρας

Η μάρτυρας βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να καταθέσει για τη σχέση του πρώην προπονητή με την κόρη της. Η ίδια αρνήθηκε όλα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος και άλλοι μάρτυρες περί σχέσης των δύο, την οποία ενέκρινε εκείνη και ο σύζυγός της. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε σε αντιπαράθεση με την υπεράσπιση αλλά και με τον ίδιο τον κατηγορούμενο, όταν ο τελευταίος θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις.

Κατηγορούμενος: Θέλω να με κοιτάει.

Μητέρα: Αμετανόητος.

Κατηγορούμενος: Κοίτα με.

Μητέρα: Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα.

Κατηγορούμενος: Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη.

Μητέρα: Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος: Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βγήκα με την Αμαλία…

Μητέρα: Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα, η ίδια αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε γνώση για τα όσα συνέβαιναν, υποστηρίζοντας πως όλα όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες είναι ψεύδη, εξαιτίας της ζήλιας που έτρεφαν για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει “άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της”.

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν στον Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας: Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Εισαγγελέας: Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε.

Μάρτυρας: Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της με τον Τ.., πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που θεωρείτε φίλος, θα ήταν κακό εάν ερχόταν να την πάρει;

Μάρτυρας: Δεν μ’ αρέσει, έχει πατέρα να την πάρει.

Τέλος, η γυναίκα περιέγραψε τον τρόπο που οι δύο γονείς έμαθαν για τα όσα ζούσε η κόρη τους τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, άκουσαν ένα ηχογραφημένο μήνυμα της κόρης τους στο κινητό του συζύγου της. «Εγώ έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς”, κατέθεσε, προσθέτοντας: “Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημενο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με τον άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια».

«Παιδάκια ήταν, τι ιδιαίτερες σχέσεις;» – Τι κατέθεσε ο πατέρας

Το ίδιο ακριβώς επεσήμανε και ο πατέρας της 11χρονης αθλήτριας που κατέθεσε αμέσως μετά. Υποστήριξε πως δεν μπορούσε ούτε να υποθέσει για συναισθηματικές ή σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ της 11χρονης και του προπονητή, αναφωνώντας όταν ρωτήθηκε σχετικά: “Παιδάκια ήταν, τι ιδιαίτερες σχέσεις; Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από έναν προπονητη που έχεις σαν οικογενεια; Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έχτισα το όνειρο του”. Σε άλλο σημείο, κατέθεσε δε ότι “όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια”.

Πρόεδρος: Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα δίπλα η κόρη σας με τον κατηγορούμενο και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω φύσης δουλειάς. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η Αμαλία, βοηθούσε στον όμιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου με τον Τ…

Πρόεδρος: Είχε τύχει να πάει να την πάρει από το σχολείο;

Μάρτυρας: Δε ξέρω. 25 χρόνια δεν έχει πάει κανείς να πάρει παιδί μου από το σχολείο. Δύο ημέρες δεν έχω πάει όταν γένναγε η γυναίκα μου το τρίτο παιδί. Δεν είχα δώσει τέτοιο δικαίωμα.

Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, ο ίδιος διατηρούσε καλές σχέσεις με τον κατηγορούμενο καθώς ουσιαστικά μαζί δημιούργησαν μέρος του ομίλου, και είχαν γίνει φίλοι. Όσο για τις καταθέσεις άλλων μελών του ομίλου ιστιοπλοΐας για στενές σχέσεις της 11χρονης με τον προπονητή, με τις “ευλογίες” των γονέων της, ο πατέρας αρνήθηκε ότι ευσταθούν, επισημαίνοντας όπως και η σύζυγος του ότι οι τοποθετήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα ζήλιας,

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…