Δίκη Λιγνάδη: Μήνυση κατά του τέταρτου καταγγέλλοντα και του φίλου του

Ακόμα μία μήνυση σε βάρος καταγγέλλοντα υπέβαλε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης - Η κατάθεση του Γιάννη Παναγόπουλου.

5560818

Ο εντολέας του μηνύει και τον τέταρτο καταγγέλλοντα στην υπόθεση, καθώς και τον φίλο του, ο οποίος εμφανίστηκε ως αυτόπτης μάρτυρας του βιασμού, για ψευδή κατάθεση, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας. 

Μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, στράφηκε κατά του τέταρτου καταγγέλλοντα κατηγορώντας τον για ψευδή κατάθεση. Πρόκειται για τον νεαρό άνδρα ουκρανικής καταγωγής, ο οποίος έχει καταθέσει ότι το 2015 λίγους μήνες πριν ενηλικιωθεί βιάστηκε δύο φορές από τον σκηνοθέτη στο διαμέρισμά του, όπου τον φιλοξενούσε. Μήνυση για ψευδή κατάθεση υπέβαλε ο σκηνοθέτης και κατά του φίλου του καταγγέλλοντα, ο οποίος κατέθεσε ότι ήταν παρών στο ένα από τα δύο περιστατικά βιασμού.

Στην αντεπίθεση και για την κατάθεση της 40χρονης, που δήλωσε πως είχε σχέση με τον Λιγνάδη. Διαβάστηκαν ηλεκτρονικά μηνύματά της από τον κ. Κούγια, ο οποίος έκανε λόγο για «εμμονή». 

Το γεγονός γνωστοποίησε ο κ. Κούγιας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της 40χρονης, η οποία κατέθεσε πως διατηρούσε πολύχρονη σχέση με τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη, που -σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια- της είχε παραδεχθεί πως διατηρούσε σχέσεις με ανηλίκους.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μάλιστα, έκανε επίκληση και σε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διαβάστηκαν στη δικαστική αίθουσα. Η υπεράσπιση επιχείρησε να καταδείξει, με τις ερωτήσεις της, με προσωπικές αναφορές ερωτικού περιεχομένου της μάρτυρα προς τον κατηγορούμενο.

Η κατάθεση του Γιάννη Παναγόπουλου

Στη συνέχεια, κατάθεση έδωσε στο δικαστήριο ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής, Γιάννης Παναγόπουλος. Το όνομα του μάρτυρα ήρθε στο προσκήνιο όταν, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Δημήτρης Λιγνάδης, για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του πρώτου καταγγέλλοντα περί βιασμού τον Αύγουστο του 2010, είχε υποστηρίξει ότι την επίμαχη περίοδο βρισκόταν μαζί του στην Αίγυπτο, σε ταξίδι αναψυχής.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι βρισκόταν στην Αίγυπτο από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου, αλλά όχι νωρίτερα, και περιέγραψε ότι ταξίδεψε μαζί του την τελευταία στιγμή, όταν είχε κάποιο ατύχημα ο φίλος του, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματίσει να πάει μαζί του.

«Το εισιτήριο βρέθηκε, αλλά χωρίς όνομα ταξιδιώτη, γιατί σας εξήγησα πώς έγινε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «μέχρι και τώρα προσπάθησα να μείνω μακριά από αυτό το τοξικό πράγμα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι για ένα εξάμηνο το 2009 διατηρούσε με τον κατηγορούμενο φιλικές σχέσεις, ενώ τόνισε πως δεν είχε δει τους τέσ

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…