Δίκη Λιγνάδη: «Ήθελε να με ταπεινώσει, ήταν διεστραμμένος» – Δεν εμφανίστηκε ούτε σήμερα ο τρίτος μηνυτής

Να μη γίνει δεκτή η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, όσον αφορά τον τρίτο άνδρα που καταγγέλλει τον βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συντασσόμενο με την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση και απέβαλε τον παριστάμενο δικηγόρο

5530283 1

Να μη γίνει δεκτή η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, όσον αφορά τον τρίτο άνδρα που καταγγέλλει τον βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς εκείνος δεν δίνει το παρών στη δικαστική αίθουσα -για να επιβεβαιώσει το e–mail με το οποίο ορίζει τον Γιάννη Βλάχο ως δικηγόρο- ενώ παράλληλα δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός του από τις αρχές, ενώ έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συντασσόμενο με την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση και απέβαλε τον παριστάμενο δικηγόρο.

«Δεν θα είχε τεθεί ζήτημα αν το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν παρών», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα εξετάστηκε από την Πολιτική Αγωγή ο τρίτος καταγγέλλων, ο οποίος έκανε λόγο για μία διάθεση επιβολής και κυριαρχίας του κατηγορούμενου πάνω του.

Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Αυτά που έχετε καταθέσει. Συνεχίζατε να μένετε; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου .

Πολιτική Αγωγή: Είστε ο μόνος άνθρωπος από τους μάρτυρες που μένατε τόσο καιρό μαζί με τον κατηγορούμενο. Τι ρόλο είχε αυτός ο άνθρωπος στη ζωή σας;

Μάρτυρας: Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με ρώτησε τι βίωνα. Δεν με είχε ξαναρωτήσει κανείς με πραγματικό ενδιαφέρον. Αισθάνθηκα ότι ίσως ήρθε ένα κομμάτι σωτηρίας για μένα. Αλλά δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα για τον ποιον άνθρωπο έχω απέναντί μου. Όταν μεγάλωνα και γινόμουν πιο αυτόνομος άρχισα να καταλαβαίνω.

Πολιτική Αγωγή: Όσο μένατε στον κατηγορούμενο ήρθε ποτέ η αστυνομία να σας κάνει έλεγχο;

Μάρτυρας: Σε αυτόν τον άνθρωπο να έρθει η αστυνομία; Που είχε το όνομα Λιγνάδης; Δεν νομίζω να ερχόταν η αστυνομία.

Ο μάρτυρας σημείωσε αρκετές φορές στην κατάθεσή του ότι ένιωθε έντονα το αίσθημα της ενοχής. «Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στη φορά που αρνήθηκε τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο είπε πως κατάφερε να το κάνει γιατί είχε περάσει «πολλές στιγμές κακοποίησης» και «δεν άντεχε άλλο αυτό το πράγμα».

Παράλληλα, ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ήθελε να επιβεβαιωθεί με τον τρόπο με τον οποίο του επιβαλλόταν. «Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και  τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό στο δωμάτιο του κατηγορουμένου με παρόντα ακόμα έναν νεαρό άνδρα για τον οποίον ο μάρτυρας έτρεφε συναισθήματα για αυτόν και όπως υποστήριξε είχαν απομονωθεί για του τα εκφράσει, είπε ότι ο Δ. Λιγνάδης «ήθελε να έρθει, να με εξευτελίσει, να κάνει αυτήν την πράξη, ενώ του είχα πει ότι μου αρέσει αυτός ο άνθρωπος, ήθελε να με ταπεινώσει. Ήταν διεστραμμένος».

Πολιτική Αγωγή: Δεδομένου ότι είχαν υπάρξει σεξουαλικές επαφές με τον κατηγορούμενο γιατί καταγγείλατε αυτές τις δύο φορές ως βιασμό και όχι τις άλλες;

Μάρτυρας: Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει σεξουαλικές επαφές. Οι σκηνές που περιγράφω ήταν οι μόνες μεταξύ μας, οι πράξεις που δέχτηκα με έκαναν να νιώσω ότι βιάστηκα.  Έχουν χαραχθεί μέσα μου και δεν πρόκειται να φύγουν. Είπα αυτά που βίωσα.

Τέλος, ο μάρτυρας είπε πως είχε αυτοκτονικές τάσεις και επισκέπτεται ψυχοθεραπευτή, ενώ έκανε λόγο για ψυχικό τραύμα το οποίο τον εμποδίζει να συνεχίσει τη ζωή του.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε κάποια σχέση τώρα;

Μάρτυρας: Έχω αγωνιστεί σκληρά αλλά με όλα αυτά τα τραύματα δεν μπορώ να εμπιστευτώ άνθρωπο πλάι μου. Δεν αφήνω να με πλησιάσουν. Ο άνθρωπος που έχει τραύματα δεν μπορεί να αφεθεί, το σώμα μου δεν είναι παιχνίδι.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ζητήσει βοήθεια γι’ αυτό;

Μάρτυρας: Δεν είχα ζητήσει μέχρι πρόσφατα. Απευθύνθηκα σ’ έναν ψυχολόγο, είχα και αυτοκτονικές τάσεις. Δεν υπήρχε κάποιος δίπλα μου να μου δώσει αξία, ένιωθα ότι δεν έχω καταφέρει κάτι και οι αυτοκτονικές σκέψεις ήταν μια διέξοδος για μένα.

Πολιτική Αγωγή: Τι νιώθετε για τον κατηγορούμενο σήμερα;

Μάρτυρας: Δε μπορώ να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να δικαιωθώ, όχι για να κάνω σόου.

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…