Δίκη Λιγνάδη: «Βίασε τον φίλο μου… πάνω στο σώμα μου» – Σοκάρει η μαρτυρία φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα

Ο μάρτυρας, κατέθεσε πως με τον κατηγορούμενο συναντήθηκε συνολικά πέντε φορές στο σπίτι του και σε μαγαζιά.

O φίλος του τέταρτου άνδρα που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, και ήταν παρών τη μία φορά που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα στο σπίτι του κατηγορουμένου, βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο μάρτυρας, κατέθεσε πως με τον κατηγορούμενο συναντήθηκε συνολικά πέντε φορές στο σπίτι του και σε μαγαζιά.

«Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο Π. . Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σ´ εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να πάμε στο δωμάτιο. Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας» κατέθεσε ο μάρτυρες

Πρόεδρος: Γιατί επιλέξατε υπνοδωμάτιο;

Μάρτυρας: Θα ήμασταν πιο άνετα. Μόνοι μας, δεν θα μας άκουγε κάποιος άλλος

«Ξαφνικά ανοίγει απότομα η πόρτα βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, σε πλήρη στύση τελείως γυμνό και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π., κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Έγινε πάρα πολύ γρήγορα, πάρα πολύ απότομα. ο Π. ήταν ξαπλωμένος πάνω μου. Έφυγα τρέχοντας, είχα φρικάρει, είχα φοβηθεί παρά πολύ, είχα παγώσει, έπαθα σοκ», περιέγραψε ο μάρτυρας με τη φωνή του να σπάει από την συναισθηματική φόρτιση και συμπλήρωσε απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου:

«Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δεν το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π. ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο. Έβλεπα πόνο στα μάτια του . Έφυγα και πήγα στο σαλόνι. Έμεινα γιατί ήθελα να δω τον Π. να βγαίνει από το δωμάτιο».

Πρόεδρος: Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας : Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Εισαγγελέας : Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας : Τον κατηγορούμενο

Εισαγγελέας : Γιατί;

Μάρτυρας : Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Π. του τέταρτου άνδρα που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο καταγγέλλοντας υποστηρίζει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε δύο φορές το 2015 όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών και φιλοξενούνταν στο σπίτι του ηθοποιού και σκηνοθέτη για ένα διάστημα μερικών μηνών.

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη σχετικά με το πως αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και τις συνθήκες τέλεσης του καταγγελλόμενου βιασμού καθώς ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά την πράξη του βιασμού.

«Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην » είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας «η αίσθηση που μου δινόταν ήταν αυτή της ψυχολογικής βίας. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία».

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας όπως είχε προαναγγείλει, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει η Σίσση Χριστίδου, δημοσιογράφος πρωινής εκπομπής του Σαββατοκύριακου «Χαμογέλα και Πάλι» στην οποία μίλησε ο τρίτος μηνυτής ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε να κληθεί η δημοσιογράφος για να πει με ποιον τρόπο επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα και εάν γνωρίζει που βρίσκεται

Ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, επισημαίνοντας «το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του. Εγώ πρότεινα εκ νέου να αναζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Εφόσον το γνωρίζει ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, εάν το γνωρίζει, μπορεί να έρθει να καταθέσει μέχρι βέβαια ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο».

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική. Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαίου.

Κιβωτός του Κόσμου – Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή του Βόλου (Video)

Κιβωτός του Κόσμου – Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή του Βόλου (Video)

Η νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο αναμένεται…

Αποκάλυψη-σοκ για την Κιβωτό του Κόσμου: Διαμέρισμα δομής είχε μετατραπεί σε ροζ στούντιο

Αποκάλυψη-σοκ για την Κιβωτό του Κόσμου: Διαμέρισμα δομής είχε μετατραπεί σε ροζ στούντιο

Τι αποκαλύπτει ο αρχικός ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Λιοσίων στην Αθήνα.

Τρίτη επιστολή- βόμβα μέσα σε 24 ώρες στη Ισπανία – Την έστειλαν σε αεροπορική βάση

Τρίτη επιστολή- βόμβα μέσα σε 24 ώρες στη Ισπανία – Την έστειλαν σε αεροπορική βάση

Δύο βόμβες κρυμμένες σε επιστολές εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη και σε…