Δίκη Ινδαρέ: Άγρια βία και απειλές από τους αστυνομικούς περιέγραψε η σύζυγος του σκηνοθέτη

«Ανέβηκα με το νυχτικό στην ταράτσα. Είδα και τους τρεις πεσμένους μπρούμυτα δεμένους πισθάγκωνα και να τους πατάνε το κεφάλι» - Συγκλονιστική η κατάθεση της συζύγου του σκηνοθέτη.

ινδαρες2

Με την κατάθεση δύο αστυνομικών και της συζύγου του Δημήτρη Ινδαρέ και μητέρας των δύο παιδιών του, ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη του σκηνοθέτη και των γιών του, οι οποίοι είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.

Η υπεράσπιση των τριών κατηγορούμενων, έκανε πάντως λόγο για αντιφάσεις στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και ζήτησε να προβληθούν στο δικαστήριο βίντεο που έχουν τραβηχτεί από εκείνο το βράδυ, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε. Σημειώνεται επίσης ότι από τους τρεις αστυνομικούς μάρτυρες κατηγορίας, ο ένας απουσίαζε.

Αναλυτικότερα, ο πρώτος από τους μάρτυρες κατηγορίας, ανέφερε ότι είχαν εντολή να καταστείλουν κατάληψη η οποία ήταν σε εξέλιξη σε κτίριο Ματρώζου 45. «Φτάσαμε η πόρτα ήταν κλειδωμένη και δεχτήκαμε επίθεση. Μέσα ήταν μόνο δυο άτομα που μας πέταγαν πέτρες, υπολογιστές, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα» είπε.

Σε ερώτηση της έδρας αν αναγνωρίζει κάποιον από τους κατηγορούμενους, ο αστυνομικός ανέφερε ότι αναγνωρίζει τον Ινδαρέ και το ένα από τα δύο παιδιά του.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μάρτυρας: Μπήκαμε στον κάτω χώρο δεν βρέθηκε κανένας. Πήγαμε στον πρώτο όροφο. Εγώ δεν έκατσα να ψάξω όλο τον όροφο. Ανεβήκαμε στην ταράτσα. Άλλοι ψάξανε τον πρώτο όροφο αλλά απ’ ότι έμαθα δεν βρήκαν κανένα. Ανέβηκα στην ταράτσα και είδα τον πρώτο κατηγορούμενο και τον άλλον να πηδάνε απέναντι. Ήταν αυτός που δεχόμουν την επίθεση. Πηδήξανε από τη ταράτσα του κτηρίου στο διπλανό κτήριο. Αυτό κάνανε συνέχεια, πηδούσαν από τη μια ταράτσα στην άλλη. Στην άλλη ταράτσα υπήρχε μια κατασκευή με καρφιά και δε μπορέσαμε να τους καταδιώξουμε, μας καθυστέρησε. Ενημερώσαμε ότι είχαν περάσει στο άλλο κτήριο. Μετά περάσαμε στην άλλη ταράτσα είδαμε τον τρίτο κατηγορούμενο (σ.σ ένας από τους γιους του Δ. Ινδαρέ). Του είπαμε τι ψάχνουμε και μας είπε: «Φύγετε από δω έχετε χαρτί εισαγγελέα που ψάχνεται την ταράτσα μου;»

Πρόεδρος: Βλέπετε τον τρίτο κατηγορούμενο; Στη συνέχεια τι έγινε;

Μάρτυρας: Είδαμε τους δυο που καταδιώκαμε είχαν αλλαγμένα ρούχα. Ο κύριος, ο μεγαλύτερης ηλικίας, ήρθε και μου άρπαξε τον εξοπλισμό μου. Αγκάλιασα τον εξοπλισμό μου, πέσαμε κάτω και του έβαλα χειροπέδες. Με τους άλλους δυο, ασχολήθηκαν οι συνάδελφοί μου. Υπήρχε μεγάλη αντίδραση, εγώ έκανα τη σύλληψη του πατέρα.

Μάρτυρας: Ναι, χτύπησα τον ώμο μου και βγήκα ελεύθερος υπηρεσίας δυο μήνες. Πήγα σε ιατροδικαστή.

Πρόεδρος: Σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Από την αρχή που ήμασταν κάτω μας έβριζαν.  …Δέχθηκα καρέκλες, πέτρες πυροσβεστήρες, θρανία και γι’ αυτό τραυματίστηκα κιόλας.

«Μύρισα πάνω μου ούρα και κόπρανα»

Ακολούθησε η κατάθεση του δεύτερου αστυνομικού, ο οποίος υποστήριξε: «Είδα δυο άτομα. Μας πέταγαν βαριά αντικείμενα ακόμη και ψυγείο. Μισή ώρα κράτησε η επιχείρηση».

Πρόεδρος: Αναγνωρίζετε κάποιον;

Μάρτυρας: Ναι τον κύριο αριστερά (σ.σ. τον έναν από τους κατηγορούμενους γιους της οικογένειας Ινδαρε).

Ο δεύτερος μάρτυρας, συμπλήρωσε κατά την κατάθεσή του ότι είδε δύο άτομα να περνούν στην ταράτσα της Ματρώζου 47, στο σπίτι δηλαδή του σκηνοθέτη Ινδαρέ. «Ήταν ο πατέρας και πίσω τα παιδιά αυτά. Φώναζε αν υπάρχει εισαγγελέας και άρχισε να μας σπρώχνει. “Τι δουλειά έχετε εδώ” μας έλεγε. Του είπαμε ότι θα κάνουμε μια σύλληψη και τότε άρχισε να φωνάζει και παρεμπόδισε τη σύλληψη. Τον είδα να βρίζει και να φωνάζει όχι σε μένα προσωπικά στους άλλους συναδέλφους. Εγώ ασχολήθηκα με τις άλλες συλλήψεις» πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Τον είδατε να σπρώχνει;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Τι κάνατε μετά;

Μάρτυρας: Ακινητοποιήσαμε τα άτομα και τα συλλάβαμε. Ήταν ο κύριος μπροστά και πίσω οι γιοι του. Ο πατέρας τους αντιστάθηκε στη σύλληψη των παιδιών. Αυτά μας πέταγαν τις πέτρες και μπογιές ακόμη και λύματα. Ούρα και κόπρανα απ’ ότι μύρισα μετά πάνω μου».

Ο ίδιος αστυνομικός ανέφερε ότι τραυματίστηκε. «Έφαγα πυροσβεστήρα στο κεφάλι και λιποθύμησα» είπε.

Ζήτησε βίντεο η υπεράσπιση

Η υπεράσπιση από την πλευρά έκανε λόγο για αντιφάσεις και κατέθεσε αίτημα να προβληθούν στο δικαστήριο βίντεο που είχαν τραβήξει γείτονες στην οδό Ματρώζου και τηλεοπτικοί σταθμοί που κάλυπταν την επιχείρηση εκκένωσης. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε.

«Τους είχαν κάτω και τους πατούσαν το κεφάλι»

Η μητέρα των δύο κατηγορούμενων και σύζυγος του τρίτου, κατάθεσε ότι είδε τους αστυνομικούς να ανταλλάσσουν βρισιές με εκείνους που ήταν στο υπό κατάληψη κτίριο, το πρώτο βρίσκεται δίπλα από το σπίτι της. Σύμφωνα με την περιγραφή της, ο σύζυγός της Δημήτρης Ινδαρές, κατέβηκε προκειμένου να μετακινήσει το αυτοκίνητό τους, για την περίπτωση που τα επεισόδια στο σημείο θα έπαιρναν έκταση. Ξαφνικά, όπως περιέγραψε, άκουσε πάνω στην ταράτσα του σπιτιού βήματα. Σύμφωνα με την περιγραφή της, ο σύζυγος και τα παιδιά της, ανέβηκαν να δουν τι συμβαίνει και βρέθηκαν δεμένου πισθάγκωνα.

«Ο σύζυγός μου ντύθηκε και πήγε να μαζέψει το αμάξι μας που ήταν κάτω παρκαρισμένο. Τα παιδιά μας βγήκαν στο μπαλκόνι και τους έλεγα μπείτε μέσα.  Φοβόμουν. Κάποια στιγμή ενώ είμαι στη κουζίνα και φτιάχνω καφέ ακούμε πάνω στη ταράτσα μας βήματα και βλέπω το σύζυγό μου να πηγαίνει προς το μπαλκόνι. Πρώτα ανέβηκε ο σύζυγος μαζί με τον μικρό μας γιο. Τον μεγάλο τον έστειλα εγώ. Εγώ συνέχιζα να ακούω φωνές. Ανέβηκα με το νυχτικό στη ταράτσα. Είδα και τους τρεις πεσμένους μπρούμυτα δεμένους πισθάγκωνα και να τους πατάνε το κεφάλι», ανέφερε.

Μάλιστα περιέγραψε ευθεία απειλή εναντίον από αστυνομικό.  «Ήρθε ένας κατά πάνω μου – αστυνομικός full face – και μου είπε: ‘’φύγε αν ξαναμιλήσεις θα σε πετάξω από κάτω από τη σκάλα’’. Πήρα το 100 μέσα στην απελπισία μου και τους είπα ότι δέρνουν τα παιδιά μου στην ταράτσα. Μετά επικοινώνησα με δικηγόρους και έψαχνα να ζητήσω βοήθεια. Κάλεσα ακόμη δικηγόρους και μετά κανάλι» είπε συγκεκριμένα η γυναίκα.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τα κανάλια δεν είναι αστυνομικοί.

Μάρτυρας: Μίλαγα στο ραδιόφωνο και χτυπούν το κουδούνι και ανοίγω. Μπαίνουν μέσα αστυνομικοί και μια εισαγγελέας. Τους λέω τι ψάχνετε;  «Υπάρχουν υπόνοιες ότι έχετε καταληψίες», μου απάντησε η εισαγγελέας. Δεν με άφηναν να ανέβω στην ταράτσα πια. Είχαν κάνει ένα σπίτι άνω κάτω. Η εισαγγελέας μου είπε να κάνω καταγγελία για αστυνομική βία.

Πρόεδρος: Δυο αστυνομικοί κατηγορηματικά αναφέρθηκαν στους γιους σας. Γιατί μίλησαν για τα παιδιά σας;

Μάρτυρας: Τους ξέφυγαν οι καταληψίες. Ήταν εξαγριωμένοι βρέθηκαν μπροστά τους οι δικοί μου άνθρωποι τους πλάκωσαν τους ξύλο.

Πρόεδρος: Εδώ δεν δικάζονται οι αστυνομικοί αλλά οι γιοι σας και ο σύζυγός σας…

Μάρτυρας: Έψαχναν να βρουν εξιλαστήρια θύματα…

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…