ΑΡ

Αντώνης Ρηγόπουλος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η ανάγνωση των εκατοντάδων εγγράφων της υπεράσπισης

Η ανάγνωση των σχεδόν 200 ερωτήσεων που κατέθεσε η υπεράσπιση Μπαρμπαρούση ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε η ανάγνωση των ερωτήσεων του βουλευτή Κουκούτση

4606325 1

Χωρίς την παρουσία κανενός εκ των 68 κατηγορουμένων συνεχίστηκε για 313η ημέρα η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί, με το προεδρείο να αναγιγνώσκει τις ερωτήσεις του βουλευτή Μπαρμπαρούση.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, η υπεράσπιση του βουλευτή προσκόμισε ως αναγνωστέα έγγραφα περίπου 200 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, καθώς και ομιλίες του Μπαρμπαρούση.

Οι ερωτήσεις που αναγνώστηκαν σήμερα στο δικαστήριο αφορούν περίοδο από το 2013 έως το 2015. 

Η θεματολογία των ερωτήσεων που αναγνώστηκαν είχαν να κάνουν με ζητήματα υποδομής της εκλογικής περιφέρειας του βουλευτή, τις αλυκές Μεσσολογγίου, το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο, ελλείψεις σε προσωπικό νοσοκομείων κλπ. 

Στη συνέχεια ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, πλησίασε την έδρα προσκομίζοντας σειρά εγγράφων που αφορούν τους πελάτες του. Πρόκειται για τους κατηγορούμενους Αντωνακόπουλο και Χατζηδάκη.

Μεταξύ αυτών ήταν αίτημα για έκδοση δελτίου ταυτότητας, βιβλιάρια υγείας, πιστοποιητικά υγείας. Ο συνήγορός του σημείωσε ότι πλέον ο πελάτης του εργάζεται σε ένα νεώριο.

Αντίστοιχα έγγραφα προσκομίστηκαν και για τον Χατζηδάκη, ο οποίος από το 2013 έως το 2015 βρισκόταν στη φυλακή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στα έγγραφα του Χατζηδάκη περιλαμβάνεται επίσης το φύλλο πορείας του από τον στρατό, βεβαίωση ότι υπηρέτησε ως καταδρομέας, δίπλωμα, «απονέμεται το παρόν», «εκπαιδεύτηκε από 21-1-08 μέχρι 1-2-08 και αποφοίτησε επιτυχώς», άδεια εκπαίδευσης ραδιοερασιτέχνη, «επίπεδο 2, άριστα αποτελέσματα στην εκπαίδευση εφαρμόζοντας το τρίπτυχο αλληλεγγυη – αλληλοσεβασμό – αλληλοβοήθεια», καθώς και βεβαίωση ότι η συμπεριφορά του στη φυλακή « χαρακτηρίζεται ενδεδειγμένη έναντι άλλων συγκρατουμένων».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ανάγνωση των επερωτήσεων του κατηγορούμενου βουλευτή Κουκούτση.

Ως συνήθως, οι ερωτήσεις του βουλευτή αφορούν γενικότερα θέματα υποδομών, ελλείψεων ιατρών στην επαρχία κλπ..
Μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης διαβάστηκαν 42 ερωτήσεις του βουλευτή Κουκούτση.

Η υπεράσπιση ακολουθεί την πεπατημένη προσκομίζοντας, σε πολλές περιπτώσεις, το σύνολο των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων των βουλευτών και πρώην βουλευτών της ΧΑ, σε μια προσπάθεια καθυστέρησης της εξέλιξης της δίκης. 

Με πληροφορίες από το Golden Dawn Watch

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…