Newsroom

Newsroom

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για αύριο η διαδικασία – Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί

Μια μέρα μετά την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου για την καταδίκη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων αποφασίζει επί των ποινών.

4361395

Μετά τη χθεσινή ιστορική απόφαση και την καταδίκη της Χρυσής Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, οι δικαστές καλούνται σήμερα να αποφασίσουν ποιοι και αν κάποιοι θα οδηγηθούν στις φυλακές ή θα μείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σήμερα στις 12:54 ξεκίνησε η συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων όπου θα ακουστούν οι ποινές των 65 καταδικασθέντων που κρίθηκαν ένοχοι κατά τη χθεσινή διαδικασία.

Μετά την εισήγηση της εισαγγελέα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό μόνο για τρεις από του βουλευτές που κατηγορούνται όχι για διεύθυνση αλλά για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροι των υπολοίπων οκτώ βουλευτών που κηρύχθηκαν ένοχοι επίσης για το ίδιο αδίκημα αιτήθηκαν να αναγνωριστεί και σε αυτούς.

Η εισαγγελέας λοιπόν άλλαξε την εισήγησή της ζητώντας να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και δεν έχουν επιπλέον κακούργημα. Επισημαίνεται ότι αρχικά η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό για τους 3 πρώην βουλευτές Κουκούτση Δ. ,Χρ. Αλεξοπουλο και Στ. Μπούκουρα οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση αλλά μόνο για ένταξη σ΄ αυτήν.

Χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, η κ. Λεπενιώτη διέκοψε τη διαδικασία για αύριο στις 11.00 το πρωί. Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης της ηγετικής ομάδας ακόμη δεν έχουν δευτερολογήσει επί των ελαφρυντικών και η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το πότε θα ολοκληρωθεί.

Η διαδικασία σήμερα εκτιμάται πως θα είναι πιο σύντομη

Μετά την αναγγελία των ποινών το δικαστήριο δικαιούται να ζητήσει να προσαχθούν ενώπιόν του απόντες κατηγορούμενοι.

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος από το Εφετείο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr από την αίθουσα σύνταξης, σας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις.

Παρακολουθήστε ζωντανά – Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα