Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάθαινα στο παιδί μου το Heil Hitler για πλάκα, ήταν απόκριες

Άλλος ένας μη-Ναζί χρυσαυγίτης

4930711

Ο υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, αρνήθηκε τον ρόλο του υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ υποστήριξε, αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο που τον δείχνει να μαθαίνει στον μικρό γιο του να χαιρετάει ναζιστικά και να φωνάζει «Heil Hitler», ότι έκανε… πλάκα. 

Εισαγγελέας: Μια φωτο με το παιδί σας;

Παππάς: Βεβαίως είναι προσωπικό μου δεδομένο, ήταν το Τριώδιο, πλάκα κάναμε, κατηγορούμαι γι’ αυτό;

Το επίμαχο βίντεο

Αντιεισαγγελέας: Γιατί φαίνεστε να είστε ο δεύτερος στην ιεραρχία.

Παππάς: Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, δεν υπάρχει ιεραρχία, κατά καιρούς έχει ειπωθεί, δεν υπήρχε ούτε τη δεκαετία του 1980. Είναι κατασκεύασμα των ΜΜΕ, δεν υπάρχει υπαρχηγός.

Ο κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, ενώ παράλληλα είπε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή

Σχετικά με τη δολοφονία Φύσσα αφού καταδίκασε το γεγονός λέγοντας πως δεν γνωρίζει τα εμπλεκόμενα άτομα και υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα μέχρι την επόμενη ημέρα που ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ, δήλωσε πως «ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα.Το καταδίκασα από την πρώτη στιγμή. Πληροφορήθηκα την δολοφονία του ατυχούς μουσικού Φύσσα το επόμενο πρωί από τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα από το διαδίκτυο».

Πρόεδρος: Το καταδίκασα λέτε;

Παππάς: Με δήλωσή μου το ίδιο πρωινό. Δεν είχα καμία επικοινωνία με κανέναν.

Πρόεδρος: Εσείς δεν επιδιώξατε να μάθετε περισσότερα;

Παππάς: Το μαθαίνω την ώρα που ετοιμάζομαι να πάω στη Βουλή. Το πρώτο δημοσίευμα που είδα ήταν για συμπλοκή οπαδών. Άρχισα να καταλαβαίνω ότι υφίσταται θέμα εμπλοκής του ονόματος της Χρυσής Αυγής από το μεσημέρι της επομένης, από την στιγμή που έφυγα από τα γραφεία. Ήταν προφανές πως ήθελαν να μας εμπλέξουν. Και μέχρι την δήλωσή μου πίστευα ότι πραγματικά πρόκειται περί εξωπραγματικού γεγονότος και θα τολμούσα να πω προβοκάτσιας.

Πρόεδρος: Τι σας έκανε να σκεφτείτε ότι πρόκειται για προβοκάτσια αφού από τα ΜΜΕ λεγόταν ότι η ανθρωποκτονία έγινε από άτομο της Χ.Α. με συνοδεία άλλων ατόμων;

Παππάς: Μετά μια εβδομάδα, 10 μέρες, τα Μέσα όλο αυτά λέγανε, αλίμονο αν δεν το είχα συνειδητοποιήσει το θέμα της εμπλοκής, σας λέω για εκείνη την ημέρα.

Πρόεδρος: Συγκλήθηκαν όργανα;

Παππάς: Όργανα δεν σενεκλήθησαν. Αν θυμάμαι καλά την επόμενη μέρα αποφασίστηκε απ’ τον κ. Μιχολιαλιάκο η παύση οργάνωσης της ΤΟ Νίκαιας.

Πρόεδρος: Δηλαδή απλά να κλείσουν τα γραφεία της Νίκαιας; Σχετικά με άτομα;

Παππάς: Εάν πρέπει να μιλήσουμε για άτομα, εγώ δεν τους έχω γνωρίσει ποτέ.

Πρόεδρος: Όχι, λέω εάν υπάρχουν μέτρα να κλείσουν τα γραφεία της ΤΟ Νίκαιας, θα υπήρχαν επιπτώσεις και για τα άτομα; Μέτρα παύσης των υπευθύνων;

 

Παππάς: Αν επαύθησαν οι υπεύθυνοι δεν το γνωρίζω.

Πρόεδρος: Είχατε από το διαδίκτυο μάθει για έκνομες πράξεις μελών που τις απέδιδαν σε μέλη και άτομα της ΧΑ προηγουμένως;

Παππάς: Κατά καιρούς απέδιδαν, όπως το ΠΑΜΕ, που ήταν πολύ κοντά χρονικά. 

«Σε όλη την ενεργό συμμετοχή μου, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νικ. Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενέργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο. Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ανέντιμο» σημείωσε στην αρχή της απολογίας του.

Η εγκύκλιος και η στρατιωτική δομή

«Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία» και όλα αυτά «με εντολή αρχηγού». Το παραπάνω απόσπασμα αναφέρεται στην εγκύκλιο που έστειλε στις οργανώσεις της Χ.Α. ο Χρήστος Παππάς τον Απρίλιο του 2013. Ο ίδιος κατά την απολογία του υποστήριξε:

«Εγκύκλιοι από μένα δεν υπήρχαν. Στην μοναδική περίπτωση που με παρακάλεσε ο Μιχαλολιάκος να στείλω μια εγκύκλιο που να αναφέρω την γραμμή μας, να προλάβω τυχόν καταστάσεις φίλων και οπαδών της ΧΑ που θα μας γίνονταν πρόβλημα στον πολιτικό αγώνα. Απευθύνονταν στις τοπικές οργανώσεις». 

Για το ίδιο θέμα σημείωσε πως «ούτε κατά διάνοια» το παραπάνω κείμενο δεν είχε στρατιωτική έννοια. 

Πρόεδρος: Εστάλη; Είναι αυτή που λέει για στρατό κλπ. Στρατιωτική πειθαρχία. Το νόημα της ποιο είναι;

Παππάς: Θα μπορούσα κάλλιστα να μην πω αυτά τα λόγια, να αντιγράψω το γράμμα του Παύλου Μελά. Αυτό είναι μια λεκτική… Το «πολιτικός στρατιώτης» τα λέει όλα. Δεν έχει κάποια έννοια στρατιωτική ούτε κατά διάνοια. «Αυτή η εγκύκλιος έχει την έννοια ότι είμαστε εναντίον οποιασδήποτε παράνομης ενέργειας. Αυτό ήθελε να προλάβει αυτή η εγκύκλιος».

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως πολιτική μόδα την περίοδο του 2013, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε οργανωμένη δομή, έκανε λόγο για υποστηρικτές και όχι για επίσημα μέλη 

Πρόεδρος: Υπήρχε στρατιωτική δομή;

Παππάς: Όχι, καμία. Εγώ δεν θα γινόμουν βιβλιοπώλης, θα ήμουν στρατιωτικός ακολουθώντας τα χνάρια της οικογένειάς μου.

Έδρα: Στρατιωτική παρουσία, εμφάνιση, εικόνα;

Πρόεδρος: Ήταν θα έλεγα μια μόδα… 

Πηγή: documentonews.gr

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…