Δίκη Γηροκομείο Αθηνών: Τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων διέταξε το δικαστήριο

Μετά από αρκετές δικασιμούς κατά τις οποίες πάρα πολλοί μάρτυρες δεν προσήλθαν για να καταθέσουν στη σοβαρή δίκη για τα «αμαρτωλά» πεπραγμένα της επί προεδρίας του αρχιμανδρίτη Μπούμπα στο Γηροκομείο Αθηνών, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους.

EK Girokomeio 0

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η έδρα διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μαρτύρων καθώς όπως έχει γίνει σαφές από την πρώτη ακροαματική διαδικασία, οι μάρτυρες, είτε υπεράσπισης είτε κατηγορίας, δεν δείχνουν και τόσο… πρόθυμοι να παραστούν στη δικαστική αίθουσα. Κάποιοι βέβαια έχουν επικαλεστεί κάποιες φορές ιατρικούς λόγους για την απουσία τους δια μέσω συνηγόρων.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή δίκη, με πολυσέλιδη δικογραφία και κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Στο εδώλιο κάθονται τρια πρώην μέλη του Δ.Σ της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών. Ο άλλοτε ισχυρός και “αιώνιος” πρόεδρος, ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας και οι Αντώνιος Διονυσόπουλος και Εμμανουήλ Γρινιεζάκης, πρώην γραμματέας και σύμβουλος ταμίας του ΔΣ της ΕΕΑ αντίστοιχα.

Τι συνέβη σήμερα

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, κατέθεσε άτομο που νοικιάζει ακίνητο – φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου. Όπως έγινε αντιληπτό ο μάρτυρας υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά τη κατάθεσή του με αποτέλεσμα στο τέλος, η εισαγγελέας να προτείνει στην έδρα να μη ληφθεί υπόψη η μαρτυρία του.

Ο μάρτυρας (Δ.Σ) δεν είναι τυχαίο πρόσωπο ή ενοικιαστής. Το koutipandoras.gr είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία στην οποία εμφανιζόταν εκπρόσωπος είχε νοικιάσει για… ψίχουλα ένα ολόκληρο εξαόροφο κτίριο στην οδό Λυκούργου. Και αυτό, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Μπούμπα. 

Ειδικότερα, το Νοέμβριο του 2015, περίοδο κατά την οποία ο «παπάς των σκανδάλων», όπως τον αποκαλούσαν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, βρισκόταν στην διοίκηση του Γηροκομείου και του είχε ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα, έφερε μίσθωμα στο Δ.Σ της ΕΕΑ για το ακίνητο στη Λυκούργο. 

Σύμφωνα με την αίτηση μισθώματος, είχε προταθεί η ενοικίασή του προς 1500 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο θα παρέμενε σταθερό για 10 έτη. Μέσα στην προσφορά διαβάζαμε ότι θα γινόντουσαν εργασίες αξίας άνω των 1.200.000 ευρώ από την εταιρία, ενώ ταυτόχρονα δίνεται το δικαίωμα υπομίσθωσης σε άλλες εταιρίες του ομίλου.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η εταιρία είχε μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ (κατά τη σύστασή της) και δεν φαινόταν να υπάρχει καμία εγγύηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα. Τότε, το koutipandoras.gr είχε επικοινωνήσει με τον εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της εταιρίας, ο οποίος δήλωσε ότι η εταιρία πρόκειται να πάρει δάνειο για το 1.200.000 ευρώ που γράφει στην αίτησή της.

Τελικά, το Δ.Σ του Γηροκομείου υπέγραψε μαζί του 20ατές μισθωτήριο συμβόλαιο για το ακίνητο επιφάνειας 1.455 τ.μ με αντίτιμο 1550 ευρώ μηνιαίως και με υποχρέωση να γίνουν εργασίες ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο συμβόλαιο με την εταιρεία που το νοίκιαζε ανερχόταν μηνιαίως σχεδόν σε 15.000 ευρώ!

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρες ισχυρίστηκε πως το εν λόγω ακίνητο ήταν σε άθλια κατάσταση και ανέλαβε την υποχρέωση να το επισκευάσει, αν και δεν γνώριζε απ΄αυτά. Είπε ότι το εύλογο μίσθωμα για ένα ακίνητο σε αυτήν την περιοχή ήταν 10.000 ευρώ.

Ερωτηθείς πώς θα γινόταν η χρηματοδότηση του έργου επισκευών του 1,2 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ότι θα προερχόταν από τα εισοδήματα που είχε από φούρνο (σ.σ έχει κλείσει πλέον) ύψους 80.000 ευρώ το χρόνο και από κάτι οικονομίες.

Απαντώντας στο αν έχουν γίνει τελικά εργασίες είπε ότι απ’ ό,τι θυμάται έγιναν εργασίες ύψους 60.000 ευρώ μέχρι 80.000 ευρώ, αλλάζοντας τα ποσά κάθε φορά. Εν τω μεταξύ το πιο περίεργο, αν όχι σκανδαλώδες, είναι πως πλέον επινοικιάζει το ακίνητο (σ.σ επιτρεπόταν από το μισθωτήριο) σε άλλη εταιρεία με ενοίκιο (που δεν θυμόταν και καλά) ύψους 5.000 ευρώ ή 6.000 ευρώ με σκοπό να γίνει ξενοδοχείο. 

Όπως είπε, η επινοικίαση είναι σε γνώση της σημερινής προσωρινής διοίκησης της ΕΕΑ, με πρόεδρο τον Ζώη Κολιό.

 

«Χωρίς δόλο οι αναλήψεις στα κληροδοτήματα»

Κατά την περασμένη δικάσιμο, μάρτυρας που εργάστηκε τις επίμαχες περιόδους – με βάση τη δικογραφία- ως δικηγόρος, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι ο Μπούμπας και το Δ.Σ ήταν απλοί άνθρωποι που εκτέλεσαν άριστα τα καθήκοντά τους, ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είναι άμοιροι ευθυνών, πως ήταν φυσιολογικό και χωρίς δόλο οι αναλήψεις που γίνονταν στους λογαριασμούς κληροδοτημάτων.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αυτό γινόταν για να… καλύπτεται η μισθοδοσία και για να διευκολύνεται η λειτουργία του Γηροκομείου.

Όπως ισχυρίστηκε, τη δύσκολη στιγμή ήταν αναγκαίος ο δανεισμός από τα κληροδοτήματα. 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…