Δίκη Γηροκομείο Αθηνών: Συνεχίζονται οι μαρτυρίες τύπου «δεν ξέρω», «δεν άκουσα»

Με μαρτυρίες του τύπου… «δεν ξέρω», «δεν άκουσα» αλλά και ότι τα όσα προκάλεσαν την τεράστια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του Γηροκομείου Αθηνών επί «αμαρτωλής» διοίκησης του Μπούμπα έγιναν λόγω άγνοιας, συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.  

5da09956825e634e4f715ed4 1

Στην τελευταία δικάσιμο κατέθεσε ο Γ.Π, που διετέλεσε λογιστής στο Γηροκομείο επί πολλά έτη μέχρι το 2003. Λίγα χρόνια μετά, είχε μηνύσει τον κατηγορούμενο αρχιμανδρίτη, αλλά τελικώς επέστρεψε στο ίδρυμα, όντας συνταξιούχος, «αμισθί». 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, εμμέσως πλην σαφώς, για την τρύπα εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕΑ φαίνεται να έφταιγε η «άγνοια του Δ.Σ και του… πατήρ Προκοπίου», η χαμηλή παραγωγικότητα των υπαλλήλων, η εναλλαγή των προϊσταμένων στο λογιστήριο κτλπ. Όχι όμως ο κατηγορούμενος με πολύ βαριά κακουργήματα, Μπούμπας. 

Περί… άγνοιας και κακοδιαχείρισης από τον Μπούμπα και την έκπτωτη διοίκησή του είχε μιλήσει και ο επί δεκαπέντε χρόνια διευθυντής του Γηροκομείου, Κωνσταντίνος Κεραμίδας που είχε καταθέσει σε περασμένη δικάσιμο ως μάρτυρας. 

Ο Γ.Π υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του. Δήλωσε ότι κοιτούσε τη δουλειά του και δεν μάθαινε ή άκουγε κάτι περί… «αμαρτωλών πράξεων». Κατέθεσε ακόμη πως τα χρήματα των κληροδοτημάτων «αναλώθηκαν στις λειτουργικές ανάγκες του Γηροκομείου» αλλά δεν γνώριζε τα έργα που έγιναν παρά το ότι κάθε μέρα βρισκόταν στο ίδρυμα.

Ερωτηθείς από την έδρα για τα περί χαμηλής παραγωγικότητας των υπαλλήλων και αν αυτό σχετιζόταν με το γεγονός ότι αρκετοί ήταν μέλη οικογενειών του Δ.Σ και του Μπούμπα φυσικά, δεν απάντησε.

Ο μάρτυρας, ερωτηθείς για το περίφημο μισό εκατ. ευρώ που είχε σηκώσει χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ο Μπούμπας από λογαριασμό κληροδοτήματος το 2010 (σ.σ το θέμα είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο του 2016 koutipandoras.gr) και τέσσερα χρόνια μετά άνοιξε λογαριασμό στο όνομά του σε άλλη τράπεζα και έβαλε ποσό χρημάτων ίσο με αυτό που είχε κάνει ανάληψη, είπε ότι ο «Ο πατήρ Προκόπιος επέστρεψε τα €534.000 του κληροδοτήματος Βαρθολομαίου»,

Αναφερθείς στην περιβόητη επισκευή του Σαμούρκειου που στοίχισε σχεδόν μισό εκατ. ευρώ και δεν τελείωσε ποτέ, ισχυρίστηκε ότι έγινε με χρήματα δωρεάς. Αναφέρθηκε δε και σε συγκεκριμένη δωρεά από γνωστή οικογένεια που, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στην πραγματικότητα για ανακαίνιση και για εξοπλισμό της κουζίνας. Μάλιστα, υπάρχει και σχετική πλακέτα προς τιμήν της. 

Κατέθεσε μεταξύ άλλων πως το Γηροκομείο διέθετε κάπου στα 500 ακίνητα (διηρημένες ιδιοκτησίες), ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις… καταπατήσεις ακινήτων από τον Μπούμπα και το στενό του περιβάλλον και ότι τα φέσια από τα μισθώματα ήταν… εικονικά και λάθος λογιστηρίου. «Αποκλείεται ο Προκόπης να έδωσε τα κλειδιά» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ενώ είπε και ότι κάποιος μέσα από το Γηροκομείο, χωρίς να ξέρει ποιος, έδινε τα κλειδιά των διαμερισμάτων σε άτομα που έμεναν παράνομα μέσα. Εν τω μεταξύ η ανιψιά του κατηγορούμενου αρχιμανδρίτη που διετέλεσε προϊσταμένη στην υπηρεσία ακινήτων, στην κατάθεσή της, μίλησε για 200 ακίνητα τη στιγμή που σε έγγραφα αλλά και σε άλλες καταθέσεις αυτά ξεπερνούν τα 700. Αυτό έκανε φυσικά εντύπωση στην έδρα. Να θυμίσουμε ότι φέσι χιλιάδων ευρώ σε απλήρωτα ενοίκια στο Γηροκομείο, όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, είχε βάλει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Στις ερωτήσεις που ήταν πιο πιεστικές και του έγιναν από την Έδρα ο μάρτυρας απαντούσε συνήθως με «δεν ξέρω», «δεν άκουσα». 

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον αρχιμανδρίτη, στο εδώλιο, αντιμέτωποι και αυτοί με βαριές κακουργηματικές πράξεις, κάθονται και δυο πρώην «βαρυσήμαντα» στελέχη του άλλοτε ευαγούς ιδρύματος. Ο Αντώνιος Διονυσόπουλος και Εμμανουήλ Γρινιεζάκης.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…