Δίκη Γιακουμάκη: Την προσαγωγή πρώην σπουδαστών ζήτησε ο εισαγγελέας

Συνεχίζεται σήμερα στα Ιωάννινα η δίκη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

βαγγελης γιακουμάκης

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες με μαρτυρικές καταθέσεις και μετά από διακοπή του δικαστηρίου, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Κατηγορούμενοι είναι εννέα νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση. Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της δίκης, που έλαβαν χώρα μέσα στον περασμένο Απρίλιο, κανείς από τους κατηγορούμενους δε βρέθηκε στα δικαστήρια, ενώ εκπροσωπήθηκαν από τους πληρεξούσιους συνηγόρους τους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, πριν από τη διακοπή, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την προσαγωγή δύο πρώην σπουδαστών στη Γαλακτοκομική Σχολή, των οποίων το όνομα εμφανίζεται στις έως τώρα καταθέσεις στο ακροατήριο, καθώς και μιας πρώην σπουδάστριας που απουσίαζε από τη διαδικασία έως σήμερα, επικαλούμενη λόγους υγείας.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης, πατέρας του θύματος, είχε ζητήσει  από την έδρα να εξεταστούν ως μάρτυρες ένα συγγενικό του πρόσωπο, ο θείος του Βαγγέλη, Γιώργος Βιβιαδάκης, αλλά και ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, που ενεπλάκη στην υπόθεση, αίτημα που έγινε δεκτό.

Ενώ τα περιστατικά βίας σε βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ξεπερνούν τα είκοσι, όπως περιγράφει το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης υπήρξε μέλος της παρέας τους και ποτέ δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του, ενώ υποστηρίζουν ότι το πραγματικό bullying το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλες τις εν λόγω συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα μέσα στον περασμένο Απρίλιο υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης, είτε λόγω της συναισθηματικής φόρτισης συγγενικών προσώπων του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είτε λόγω αντιδράσεων των συνηγόρων υπεράσπισης.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…