Δίκη για τα «στημένα» παιχνίδια: Δήλωσε αδικημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Μαρινάκης

Για την πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Μεταξύ άλλων δήλωσε αδικημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε ότι είχε πακιστανικό τηλέφωνο, ενώ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού «χαρτογραφούσαν» πολιτικούς με πρωτοβουλία του εφοπλιστή.

marinak

Η κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη κράτησε περίπου 1,5 ώρα, με τον εφοπλιστή να μην κάνει την παραμικρή αναφορά για τη φερόμενη συμμορία. Παράλληλα δήλωσε περήφανος, γιατί παρά «τους ελέγχους δεν έχει βρεθεί τίποτα».

Σε ό,τι αφορά συνομιλίες με ποδοσφαιρικούς παράγοντες από καρτοκινητό, τις οποίες έχει καταγράψει η ΕΥΠ, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως έμαθε από τη δικογραφία ότι επρόκειτο για πακιστανικό τηλέφωνο.

«Είναι κάρτες που πουλάνε στα αεροδρόμια, στις πλατείες. Το νούμερο του τηλεφώνου μου είχε διαρρεύσει και ήταν παντού. Γι’ αυτό και πήρα ένα δεύτερο τηλέφωνο. Φοβόμουν ότι μπορούσε να γίνει καμία παράνομη καταγραφή. Δεν το πήρα για το ποδόσφαιρο, μιλούσα για τη δουλειά μου. Έγινε παράνομη καταγραφή με παράγοντες αντιπάλων ομάδων…» είπε απολογούμενος ο Μαρινάκης και κατονόμασε τον Νικόλα Πατέρα.

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία ανάμειξη με την έκρηξη του φούρνου το πρώην διαιτητή, Πέτρου Κωνσταντινέα, ο οποίος έχει καταθέσει αναφορικά με τις πιέσεις που δέχτηκε πριν και μετά τον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός το 2012.

«Πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι έχω σχέση με αυτό. Ο κύριος Κωνσταντινέας έκανε καριέρα πάνω σε αυτό. Εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδικία. Δεν είχα καμιά δουλειά εγώ με αυτή την υπόθεση. Σας λέω πως νιώθω μετά από τόσα χρόνια. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο» δήλωσε.

Με την κατάθεση του Β. Μαρινάκη, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την εν λόγω υπόθεση και στις 19 Νοεμβρίου, αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως.

H απολογία Μαρινάκη:

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: 

«Έχουν γραφτεί πάρα πολλά γι’ αυτή την υπόθεση εδώ και πολλά χρόνια. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό ο Γκαγκάτσης ήταν νομικός σύμβουλος της ομάδας, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, μας ήταν πολύ εύκολο. Ήθελα να έρθουν ορισμένοι νέοι άνθρωποι. Τον κ. Σαρρή τον γνώρισα στην ΕΠΟ. Είχαν γραφτεί πάρα πολλά για τις σχέσεις Γκαγκάτση – Ολυμπιακού».

«Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορεί να διαλέξει ή να ορίσει διαιτητή. Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι κάτι σημαντικό άλλωστε τα τελευταία πέντε χρόνια, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ διαφημίζουν τη σχέση τους με τους προέδρους της ΕΠΟ. Δεν πιστεύω ότι ένας πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί να περάσει τη γνώμη του σε έναν δικαστή των Επιτροπών της Ομοσπονδίας».

Για τη συνομιλία με Μώραλη και Γκαγκάτση:

«Δεν συμφωνώ με το θέμα των χρημάτων. Θέλαμε να τσεκάρουμε τι θα κάνουν οι ενώσεις. Για εμάς τα χρήματα ήταν εκτός ερώτησης. Η αξία του Ολυμπιακού ήταν 10πλάσια, 20πλάσια, 50πλάσια από τις υπόλοιπες ομάδες και επίσης μπορείτε να δείτε τη διαφορά των βαθμών που πήραμε τα πρωταθλήματα τις περιόδους που υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες. Είπαμε με τον Κουρίδη, οι καλύτεροι διαιτητές της Α’ Εθνικής να αναλάβουν τους αγώνες των πλέι οφ της β’ Εθνικής».

Για Αλέξη Κούγια: 

«Ο Κούγιας είχε πολλά παράπονα από ομάδες που είχαν παίξει μαζί του. Υπήρχαν άνθρωποι που τον κάλεσαν στο γραφείο τους, και του έδειξαν διαλόγους που είχαν αφαιρέσει τα ονόματα τους. Τον κορόιδεψαν. Ο βασικός παράγοντας που ξεκίνησε η ιστορία αυτή ήταν ο Κούγιας. Ο βασικότατος. Το κατηγορητήριο αυτό έχει γραφτεί από συγκεκριμένες δηλώσεις του κυρίου Κούγια και καταθέσεις».

Για το πακιστανικό τηλέφωνο: 

«Εγώ το έμαθα από την δικογραφία ότι ήταν πακιστανικό. Είναι κάρτες που πουλάνε στα αεροδρόμια, στις πλατείες. Το νούμερο του τηλεφώνου μου είχε διαρρεύσει και ήταν παντού. Γι’ αυτό και πήρα ένα δεύτερο τηλέφωνο. Φοβόμουν ότι μπορούσε να γίνει καμία παράνομη καταγραφή. Δεν το πήρα για το ποδόσφαιρο, μιλούσα για τη δουλειά μου. Έγινε παράνομη καταγραφή με παράγοντες αντιπάλων ομάδων» είπε και κατονόμασε τον Νικόλα Πατέρα.

Για την απόφαση του Εθνικού Γαζώρου από την Εφέσεων: 

«Με παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα πάρα πολλοί άνθρωποι και μου ζητάνε πράγματα. Δεν είπα, ρώτησα, «πρέπει να απορριφθεί η έφεση»; Όταν το συζητάγαμε άλλωστε, αυτό, η απόφαση βγήκε μετά από μια ώρα. Είχε βγει ήδη δηλαδή. Δεν έχει σχέση ο Κουρίδης».

Για δανεισμούς ποδοσφαιριστών: 

«Ο Ελευθερόπουλος ήταν παίκτης του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια. Στην Κ17 ήταν ο Μαυρογεννίδης. Για εμάς θα ήταν καλό ο Ελευθερόπουλος να πάει στον Πανιώνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, για να αποκτήσει εμπειρίες για να έρθει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Δεν είπα ότι το μισό συμβόλαιο θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός, είπα ότι το μισό συμβόλαιο το πληρώνει ο μάνατζερ του. Ορισμένοι δανεικοί του Ολυμπιακού, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχουν παίξει τα καλύτερα τους παιχνίδια για να αποδείξουν ότι κακώς τους δώσαμε δανεικούς».

Για τον φούρνο του Κωνσταντινέα: 

«Πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι έχω σχέση με αυτό. Ο κύριος Κωνσταντινέας έκανε καριέρα πάνω σε αυτό. Εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδικία. Δεν είχα καμιά δουλειά εγώ με αυτή την υπόθεση. Σας  λέω πως νιώθω μετά από τόσα χρόνια. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο».

Για τη χαρτογράφηση των ΜΜΕ:

«Έχω δύο εταιρίες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ελέγχομαι από τις αμερικανικές αρχές. Υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλλουν για να συνεργαστούν μαζί μας».

Πρόεδρος: «Μου κάνει εντύπωση, χρειάζεστε άνθρωπο στην Αστυνομία;»

Μαρινάκης: «Όχι, πληρώναμε πρόστιμα. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το κράτος για να κάνουμε διακανονισμούς. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα υποφέραμε. Πληρώσαμε πάρα πολλά πρόστιμα. Είναι πολύ δύσκολο να βάλλεσαι από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο από το ελληνικό κράτος, αυτά που συζητάμε τώρα έχουν  γίνει το 2012. Μου έχουν κάνει τεράστια ζημιά, την έχουμε βιώσει σε όλο το μεγαλείο την αδικία, αισθάνομαι περήφανος γιατί παρόλο τους ελεγχους που μου έχουν κάνει, δεν έχει βρεθεί τίποτα».

Για Σοφοκλή Πιλάβιο: 

«Ήταν ένας καλός πρόεδρος. Τον γνώρισα σε συμβούλιο της ΕΠΟ ενώ εγώ ήμουν πρόεδρος της Λίγκας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ήταν φιλικά προσκείμενος στον Παναθηναϊκό που είχε πάρει το πρωτάθλημα και με είχε προβληματίσει. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν ήξερα κανέναν».

Εισαγγελέας: «Είχατε προσδοκίες από τον Πιλάβιο»

Μαρινάκης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ διαφορετικό. Εγώ ήμουν μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, δεν ήξερα κανέναν. Πρώτη φορά πάω στο δικαστήριο, είμαι 52 ετών. Θεωρώ ότι ήταν φίλα προσκείμενος στον Πατέρα. Με αυτά που έχω δει σήμερα θεωρώ ότι ήταν καλός πρόεδρος. Ο κ. Πιλάβιος αν υπάρχει κάποιος γνωστός για να γίνει μια καλή σύσταση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δεν ήταν όρος αποχώρησης από την ΕΠΟ».

Προσδοκίες για Σαρρή: 

«Θεώρησα ότι ήταν σωστό να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, με νέους ανθρώπους. Ο κύριος Γκαγκάτσης έχει θέματα, ήταν υπάλληλος του Ολυμπιακού, ήταν έμπειρος, πιο έμπειρος από τον Σαρρή. Θεώρησα ότι καλό είναι ένας άνθρωπος που έχει ανοικτές θέσεις με την ποινική δικαιοσύνη να μην είναι υποψήφιος με την ΕΠΟ και προτίμησα να μην στηριχθεί από την ομάδα μας. Δεν έκρυψα ποτέ ότι ο Γκαγκάτσης είχε θεματα».

Για δανεικούς: 

«Σήμερα εχουμε τουλάχιστον 10 σε Ελλάδα κα Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε 5 παίκτες στο Βόλο».

Για Αρβανιτίδη:

«Δεν είχα καμία ιδιαίτερη σχέση με τον Αρβανιτιδη».

Για Τάκη Φύσσα:

«Αυτό που έκανε ο Φύσσας ήταν πάρα πολύ άσχημο. Έκανε ένα μεγάλο λάθος, μπορεί να πιέστηκε από την ομάδα του να κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό. Έπρεπε να σκεφτεί την ιστορία του και τη σχέση του με του συμπαίκτες του τόσα χρόνια. Με τον Κατσουράνη ήταν μαζί στην Εθνική».

Για την επίσκεψη στον Ζωγράφο στο νοσοκομείο: 

«Πήγα γιατί πίστεψα ότι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του».

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…