Newsroom

Newsroom

Δίκη Φιλιππίδη: «Θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί» – Η ένταση και οι διάλογοι

Με αδιανόητα υψηλούς τόνους και αλλεπάλληλες διακοπές συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδης που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

5567205

Ειδικότερα, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υπερέβη τα εσκαμμένα ουκ ολίγες φορές, σε μια επίθεση προς την πρόεδρο του δικαστηρίου η οποία δεν κατάφερε να επιβάλλει την τάξη στην αίθουσα αλλά και κατά της Πολικής Αγωγής.

Η διακοπές της διαδικασίας ακολουθούσαν η μία την άλλη καθυστερώντας δραματικά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αφορμή της έντασης ήταν η ένσταση που από την προηγούμενη συνεδρίαση υπέβαλαν οι δικηγόροι του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, για αποβολή της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κατατεθεί το προβλεπόμενο παράβολο.

Η προσπάθεια της προέδρου της έδρας να μην υπάρξουν περαιτέρω εντάσεις ανάμεσα στους συνηγόρους προκάλεσε την έκρηξη του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Μ. Δημητρακόπουλος: Θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη έτσι όπως συντονίζεστε!

Πρόεδρος: Να ζητήσετε ό, τι θέλετε!

Απευθυνόμενος στον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής Ζ. Σαλούστρο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Π. Φιλιππίδη Μ. Δημητρακόπουλος, ξέφυγε από τα όρια της ευπρέπειας ενώ αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της τοποθέτησής του εξυμνώντας τον ίδιο του τον εαυτό κάνοντας μάλιστα και μια αναφορά στο… σκάνδαλο Novartis.

«Στα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια είμαι από δέκα χρονών που ερχόμουν μαζί με τον πατέρα μου, κανείς δεν είναι πέραν του νόμου. Να μη με διακόπτετε κύριε συνήγορε, έχω έναν τρόπο να αγορεύω, σας το έχω ξαναπεί. Θα είχα ολοκληρώσει αν δεν κάνατε αυτές τις άσκοπες παρεμβάσεις. Δεν μου έχουν κάνει σύσταση Πρόεδροι Ολομέλειας Αρείου Πάγου! Εγώ έχω μιλήσει στο CNN, στη Μonde, μου έχει κάνει αφιέρωμα ο Guardian! Όταν αν θα φτάσετε να έχετε το 10% των υποθέσεων που έχει κάνει η κυρία Πακιρτζίδου και εγώ… », είπε με έπαρση ενώ πέρασε, σε μία άνευ λόγου και αιτίας πολιτική τοποθέτηση, σχολιάζοντας το σκάνδαλο της Novartis το οποίο ξεκάθαρα θεωρεί σκευωρία είπε:

«Αντιπαρατέθηκα μπροστά σε ένα ολόκληρο παραδικαστικό κύκλωμα, το 2016-2019, επειδή μια κυβέρνηση (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) ήθελε να μείνει εσαεί κυβέρνηση και να καταστρέψει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Δεν φοβήθηκα αυτούς, θα φοβηθώ εσάς; Φίμωτρο δεν κατάφερε να μου βάλει το καθεστώς 2016-2019 και δεν θα μου βάλει κανείς! Τώρα είναι κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους εισαγγελέας και πρώην υπουργός! Θα σταματήσω να μιλάω μόνο αν με σκοτώσουν!»

Η ένταση έφερε ως αποτέλεσμα αλλεπάλληλες διακοπές της διαδικασίας με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να μοιάζει ανίκανη να επιβάλλει την τάξη επιτρέποντας το σόου που είχε ξεκινήσει η πλευρά της υπεράσπισης, αρκούμενη σε νωχελικές παρατηρήσεις προς τους δικηγόρους και κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Η ίδια δέχτηκε τα πυρά του Μ. Δημητρακόπουλου εκ νέου αυτή τη φορά όταν του είπε πως «η απόλυτη ακυρότητα είναι λόγος έφεσης και αναίρεσης, να πάτε σε ανώτατο δικαστήριο να κριθεί η πρωτόδικη απόφαση» με τον δικηγόρο να απαντά:

«Η κυρία πρόεδρος μας γνωστοποίησε ότι κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί έφεση και αναίρεση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν εκδίδεται οριστική απόφαση σε πρώτο βαθμό επί ενοχής, ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Είμαστε στο δικονομικό στάδιο που ακόμα εξετάζεται η δεύτερη μηνύτρια! Υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση ενοχής για να κάνουμε έφεση; Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει περίπτωση να γίνεται μια δίκη για το θεαθήναι και μέσα στη συνείδησή της, η κυρία Πρόεδρος να έχει ήδη εκδώσει την απόφαση της!

«Κατά χρόνο ανεπίτρεπτο, έχετε διαμορφώσει άποψη! Ο κύριος Φιλιππίδης κάθε μεσημέρι γυρίζει στον κορυδαλλό και δηλώνει αθώος!» είπε από την πλευρά της η Κ. Πακιρτζίδου και πρόσθεσε πως ο εντολέας της δεν έχει ερωτηθεί ποτέ από την έδρα αν θέλει ένα ποτήρι νερό όπως έγινε στη μάρτυρα – η οποία κατέρρευσε- κατά την προηγούμενη δικάσιμο.

Η ίδια επικαλούμενη μάλιστα και προβλήματα υγείας του κατηγορουμένου είπε πως θα τον πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Παρά την ευθεία επίθεση στο πρόσωπο της Προέδρου της έδρας, εκείνη, αντί να επιβάλλει την τάξη ως όφειλε απευθύνθηκε στωικά προς τον κατηγορούμενο λέγοντας:

«Θέλω να απευθυνθώ σε εσάς και να σας πω ότι δημιουργούνται εντυπώσεις, ήταν ανθρώπινη συμπεριφορά προς τη μάρτυρα, προσπαθώ με ενσυναίσθηση να μπαίνω στη θέση όλων. Και των μαρτύρων και των συνηγόρων. Θέλω πολύ να έρθει η ώρα να σας ακούσω. Αν δεν αισθανθείτε καλά, θα κάνω το ίδιο και με σας. Να βοηθήσετε όλοι να προχωρήσουμε για να ρθει η ώρα να ακουστεί αυτός ο άνθρωπος».